Το Facebook μπαίνει στα «χωράφια» του PayPal

Το Facebook μπαίνει στα «χωράφια» του PayPal

Ξεκινάει η αποστολή χρημάτων μέσω Facebook Messenger.

Μια νέα υπηρεσία έρχεται να προστεθεί στις λειτουργίες του Facebook αποδεικνύοντας πως δεν πρόκειται για ένα απλό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας πρόκειται για ένα νέο feature το οποίο θα επιτρέπει την μεταφορά χρημάτων μεταξύ φίλων.

Η διαδικασία είναι απλή και κυρίως δωρεάν.

Στο chat view έχει προστεθεί το σύμβολο «$» το οποίο μπορεί να πατήσει όποιος ενδιαφέρεται να μεταφέρει χρήματα. Στη συνέχεια προσθέτει τα στοιχεία της κάρτας και επιλέγει το ποσό το οποίο επιθυμεί να αποσταλεί. Πατώντας το «Pay» τα χρήματα θα βρίσκονται σύντομα στον λογαριασμό του «φίλου» σας. Τα χρήματα θα μεταφέρονται αμέσως, αλλά μπορεί να χρειαστούν 2-3 μέρες για να γίνουν διαθέσιμα (εξαρτάται από την τράπεζα).

Το νέο αυτό εργαλείο θα είναι διαθέσιμο αρχικά μόνο στους χρήστες εντός των ΗΠΑ και σε όσους διαθέτουν πιστωτική κάρτα VISA ή Mastercard, που έχει εκδοθεί από αμερικανική τράπεζα, αλλά σύντομα θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες – ευελπιστώντας πως σύντομα θα γίνει το καινούργιο PayPal.

Όσον αφορά την ασφάλεια των συναλλαγών η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας κωδικού ασφαλείας, ο οποίος θα είναι απαραίτητος κάθε φορά που θέλει κάποιος να πραγματοποιήσει μια συναλλαγή, ενώ στο iOS μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το Touch ID.

Μήπως τώρα θέλετε να έχετε τους γονείς σας στο Facebook;