Το ισχυρό δολάριο έριξε κατά 25% τα κέρδη της Microsoft

Το ισχυρό δολάριο έριξε κατά 25% τα κέρδη της Microsoft

Κόλλησαν οι πωλήσεις των Windows, μεγάλη ανάπτυξη των cloud υπηρεσιών για την εταιρεία. 

Ο τεχνολογικός γίγαντας, η Microsoft, είδε τα κέρδη της να υποχωρούν κατά 25% για το τελευταίο τρίμηνο, αποτέλεσμα που οδήγησε σε πτώση κατά 4% της αξίας της μετοχής της.

Η εταιρεία συνεχίζει να τα πάει πολύ καλά στο κομμάτι των cloud υπηρεσιών, αλλά οι πωλήσεις των Windows δείχνουν να έχουν κολλήσει. To γεγονός όμως ότι η εταιρεία αντιμετώπισε υψηλότερους φόρους, αλλά και το πιο ισχυρό δολάριο οδήγησαν σε χειρότερες επιδόσεις.

Συγκεκριμένα τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 3,8 δισ. δολάρια από 5 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενώ οι πωλήσεις έφτασαν τα 20,5 δισ. δολάρια από 21,7 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά στις πωλήσεις των Windows, αυτές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 15% όσον αφορά τους καταναλωτές αλλά 11% μείωση όσον αφορά τους εταιρικούς πελάτες.

Το μερίδιο των Windows έχει πέσει από το 95% πριν μια δεκαετία στο 90% σήμερα λόγω της ανάπτυξης του ανταγωνισμού από Apple και Google.

Aξίζει να σημειωθεί ότι εντυπωσιακή είναι η επίδοση της εταιρείας στις cloud υπηρεσίες καθώς οι πωλήσεις του Azure σημείωσαν αύξηση της τάξης του 120%.  Η πλατφόρμα cloud computing Azure της Microsoft, επιτρέπει στους developers να φτιάξουν, να αναπτύξουν και να διαχειριστούν εφαρμογές στο cloud. Η πλατφόρμα υποστηρίζει εργασία και σε λειτουργικά συστήματα Linux, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και την πλατφόρμα Xbox One.

Τέλος οι πωλήσεις του Xbox αυξήθηκαν κατά 4% στα 64 εκατ. δολάρια, με τη δημοφιλή παιχνιδομηχανή να αυξάνει τους χρήστες της κατά 26% στα 46 εκατ.