Το νέο project των Καφεκοπτείων Λουμίδη στην Ομόνοια και η επερχόμενη είσοδος στο online delivery

Το νέο project των Καφεκοπτείων Λουμίδη στην Ομόνοια και η επερχόμενη είσοδος στο online delivery
Έπειτα από 102 χρόνια δημιουργείται corner για να μπορεί ο καταναλωτής να πίνει επί τόπου το αγαπημένο του ρόφημα.

Την εμπειρία που ξεπερνά τον έναν αιώνα ζωής και τη διαχρονικότητα ενός ελληνικού brand που έχει συνδέσει το όνομά του με τον χώρο του καφέ, αξιοποιεί η τρίτη γενιά επιχειρηματιών της εταιρείας Καφεκοπτεία Λουμίδη εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και προϊόντων.

Η διοίκηση παρουσίασε το νέο της Project στο flagship store της Ομόνοιας μέσα από το Coffee Brew Bar που δημιουργεί την απόλυτη 360° εμπειρία απόλαυσης για τους λάτρεις του καφέ. Το coffee brew bar ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του στο κατάστημα της οδού Αιόλου και αναμένεται να αποτελέσει ένα crash test, η έκβαση του οποίου θα καθορίσει, εάν θα προσφέρεται έτοιμος καφές και στα υπόλοιπα πέντε καταστήματα του Ομίλου.

«Η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε τη διαδρομή της το 1932 και δεν έπαψε ποτέ να εξελίσσεται. Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί ένα ακόμα βήμα ανανέωσης και σηματοδοτεί μια φρέσκια και νέα εποχή. Το πάθος για τον καφέ και την τέχνη του είναι χαρακτηριστικό μας, όμως η πιο σημαντική αξία για εμάς είναι η οικογενειακότητα» τόνισε η Marketing Director των Καφεκοπτείων Λουμίδη, Αναστασία Μανιατοπούλου.

Από δεξιά: ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ ΛΟΥΜΙΔΗ Νικόλας Λουμίδης, Βασίλης Λουμίδης, Αναστασία Μανιατοπούλου - Ιάσων Λουμίδης
Από αριστερά: Νικόλας Λουμίδης, Βασίλης Λουμίδης, Αναστασία Μανιατοπούλου – Ιάσων Λουμίδης

Πρόκειται, όπως επεσήμανε, για έναν σύγχρονο χώρο με νέες υπηρεσίες και προϊόντα, με υψηλής ποιότητας καφέδες, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και εξειδικευμένους baristi. Οι ποικιλίες Arabica προέρχονται από χώρες της λατινικής Αμερικής, ενώ οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν τον κλασσικό ελληνικό καφέ στη χόβολη.

«Είμαστε η τρίτη γενιά και θέλουμε να κάνουμε σωστά και μελετημένα βήματα. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η επένδυση να έχει γίνει πριν από την πανδημία, όμως μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Η δημιουργία αυτόνομου café που θα φέρει το brand μας είναι κάτι που εξετάζουμε. Προσεχώς θα ξεκινήσει και η συνεργασία μας με efood και wolt, έτσι ώστε όλοι όσοι δεν μπορούν να έρθουν στο κατάστημά μας να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τον καφέ τους μέσα από τις υπηρεσίες delivery» ανέφερε ο Εμπορικός Διευθυντής, Ιάσονας Λουμίδης.

Πρόσθεσε πως η αναβάθμιση της πλατείας Ομονοίας και οι επενδύσεις μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων θέτουν την ευρύτερη περιοχή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενώ θα υπάρξει  άμεσος οικονομικός αντίκτυπος για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τον συγκεκριμένο κόμβο. «Οι τουρίστες θέλουν να πάρουν μια γεύση Ελλάδας και το κατάστημά μας προσφέρεται για κάτι τέτοιο».

Σχολιάζοντας τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, μεταξύ των οποίων και ο καφές, η διοίκηση των Καφεκοπτείων Λουμίδης παραδέχτηκε πως έχει κάνει αναπροσαρμογές, απορροφώντας μέρος της αύξησης, η οποία επηρεάζει την τσέπη του τελικού καταναλωτή.

«Ζούμε σε μια ιδιαίτερη περίοδο με αρκετές προκλήσεις για το επιχειρείν. Ήδη από πέρυσι η τιμή αγοράς ωμού καφέ έχει διπλασιαστεί, τα μεταφορικά κόστη τετραπλασιάστηκαν, ενώ εκτός από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το αυξημένο κόστος της ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος. Υπό αυτό το καθεστώς είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς προβλέψεις. Το 2021 κλείσαμε θετικά τη χρόνια και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το 2022».

Όπως επισημάνθηκε ο ελληνικός καφές παραμένει ο Νο1 καφές σε κατανάλωση στο σπίτι με ποσοστό που αγγίζει το 70%, ενώ  σταθερή είναι η άνοδος του espresso. Σημειώνεται ότι πολύ σύντομα τα Καφεκοπτεία Λουμίδη θα κυκλοφορήσουν στην αγορά κάψουλες αλουμινίου με τα νέα χαρμάνια.