Το ΤΧΣ ζήτησε την παραίτηση του Άνθιμου Θωμόπουλου

Το ΤΧΣ ζήτησε την παραίτηση του Άνθιμου Θωμόπουλου
Ο Άνθιμος Θωμόπουλος Δ/νων Σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς, προσέρχεται στο γενικό λογιστήριο του κράτους για την σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με τους εκπρόσωπους των διοικήσεων των τραπεζών και την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, Δευτέρα 06 Ιουλίου 2015. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η επανεξέταση της κατάστασης στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα και στη συνέχεια η έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς ζήτησε ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γ. Μιχελής.

Ο κ. Μιχελής κάλεσε τον κ. Θωμόπουλο νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΧΣ προκειμένου να ζητήσει την παραίτησή του, δίνοντάς του μάλιστα και συγκεκριμένη χρονική διορία η οποία εκπνέει αύριο (σσ Πέμπτη) το βράδυ.

Ο Πρόεδρος του ΤΧΣ, ζήτησε δηλαδή από τον ίδιο τον κ. Θωμόπουλο την παραίτησή του και όχι από τι ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, ωστόσο εφόσον ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς δεν πράξει αναλόγως, το ΔΣ της τράπεζας θα προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες.

Ο κ. Θωμόπουλος δεν συναίνεσε στην επιθυμία του Προέδρου του ΤΧΣ, αναφέρουν πληροφορίες, ενώ παράλληλα δεν επέστρεψε ούτε στο γραφείο του στην τράπεζα Πειραιώς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μιχελής είπε, μεταξύ άλλων, στον κ. Θωμόπουλο ότι τόσο το ΤΧΣ όσο και από την κυβέρνηση, έχει αρθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.  Ωστόσο, μυστήριο παραμένει ο λόγος για τον οποίο ο κ. Μιχελής ζήτησε την παραίτηση του κ. Θωμόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι το ζήτημα που δημιουργήθηκε δεν αφορά ζήτημα που άπτεται της εργασίας του κ. Θωμόπουλου στην τράπεζα Πειραιώς, αλλά σχετίζεται με άλλο ζήτημα, εκτός των καθηκόντων του.

Πηγή: news247.gr