Τον Χριστόδουλο Ξηρό συνδέει η ΕΛΑΣ με τον «φάκελο-βόμβα» της Ιτέας

Τον Χριστόδουλο Ξηρό συνδέει η ΕΛΑΣ με τον «φάκελο-βόμβα» της Ιτέας

Στοιχεία συνδέουν τον καταζητούμενο δραπέτη με την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στο ΑΤ Ιτέας, για την οποία ανέλαβε χθες την ευθύνη η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Με την αποστολή παγιδευμένου φακέλου, με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας, συνδέει η Αστυνομία τον καταζητούμενο δραπέτη και μέλος της 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλο Ξηρό, βάσει στοιχείων των εργαστηριακών ερευνών και του ελέγχου DNA.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στον εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε και εξουδετερώθηκε στο αστυνομικό τμήμα, με αποστολέα δήθεν ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και παραλήπτη τον διοικητή, «ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά-διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο Χριστόδουλος Ξηρός».

Σημειώνεται ότι με προκήρυξη που αναρτήθηκε χτες στο διαδίκτυο, την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Επανεμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς