Τουρκία: Φονική έκρηξη στην Άγκυρα

Τουρκία: Φονική έκρηξη στην Άγκυρα

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίσθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Έκρηξη σημειώθηκε σε πάρκο στο κέντρο της Αγκύρας.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίσθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας. «Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άλλες επίσημες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 33. Η έκρηξη φαίνεται ότι προκλήθηκε από την ανατίναξη αυτοκινήτου κοντά σε στάση λεωοφορείου μετέδωσε και το ραδιο-τηλεοπτικό δίκτυο TRT. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση στην Αγκυρα πραγματοποιήθηκε από Κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουκρικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα το TRT είχε αναφέρει ότι η έκρηξη σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση αυτοκινήτου με λεωφορείο. Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Πηγή φωτό: Reuters

Μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο καπνός από την έκρηξη ήταν ορατός από απόσταση 2,5χλμ, δήλωσε ένας μάρτυρας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι υπάρχουν πολλά καμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Κιζιλάι.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην κεντρική περιοχή Γκιουβέν Παρκ, που συνορεύει με ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο της τουρκικής πρωτεύουσας.