Τρ. Πειραιώς: Εντός α΄ τριμήνου η ολοκλήρωση της συμφωνίας με KKR

Τρ. Πειραιώς: Εντός α΄ τριμήνου η ολοκλήρωση της συμφωνίας με KKR

Η ανακοίνωση – απάντηση στην επιτροπής κεφαλαιαγοράς της τράπεζας.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2015 και μετά την εκπλήρωση όλων των κανονιστικών και λοιπών προαπαιτούμενων, αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την Kohlberg Kravis Roberts (KKR Credit), αναφέρεται σε ανακοίνωση- απάντηση της Τράπεζας, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρονται τα εξής: «Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της 17/12/2014, έγινε ενημέρωση σχετικά με τους βασικούς άξονες και τα πλεονεκτήματα της συναλλαγής μεταβίβασης μέσω τιτλοποίησης, του μεγαλύτερου μέρους του χαρτοφυλακίου δανείων, ομολόγων και συμμετοχών της Τράπεζας που συνδέονται με τον Όμιλο Marfin Investment Group σε επενδυτικό σχήμα υπό τη διαχείριση ή/και τον έλεγχο εταιρειών της KKR Credit και παρασχέθηκαν οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας- πλαισίου, υπό την αίρεση της έγκρισης των οριστικών συμβάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές».

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς, «σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, η συμφωνία- πλαίσιο θα αναπτυχθεί σε συμβατικά κείμενα μετά την οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων επί των νομικών, λογιστικών και εποπτικών πτυχών του σχήματος, οπότε και τα οριστικά κείμενα θα τεθούν υπ’όψιν του Διοικητικού Συμβουλίου για συζήτηση και τελική απόφαση, μετά τη λήψη της σύμφωνης γνώμης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Για τον σκοπό αυτόν, η Τράπεζα έχει ήδη υποβάλει στο Ταμείο αίτημα για αξιολόγηση του πλαισίου της συναλλαγής (formal request for consent). Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, όπως αναφέρεται και στο από 18.12.2014 Δελτίο Τύπου της Τράπεζας, αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2015, μετά την εκπλήρωση όλων των κανονιστικών και λοιπών προαπαιτούμενων. Η Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με όσα απαιτεί η νομοθεσία, σχετικά με τη συναλλαγή αφ’ ότου αυτή ολοκληρωθεί».