Τράπεζα Πειραιώς: Την Παρασκευή η συνεδρίαση του ΔΣ για τον νέο CEO

Τράπεζα Πειραιώς: Την Παρασκευή η συνεδρίαση του ΔΣ για τον νέο CEO

Συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας, μετά τη χθεσινή διακοπή τη συνεδρίασης, η οποία προήλθε από παρέμβαση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που ζήτηση αναβολή προκειμένου να εξετασθούν περαιτέρω οι υποψήφιοι.

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας, η συνεδρίαση του οποίου ξεκίνησε την Τετάρτη το μεσημέρι, επρόκειτο να επιλέξει για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου μεταξύ των υποψηφίων ‘Ανθιμου Θωμόπουλου και Χρήστου Παπαδόπουλου, έπειτα από σχετική πρόταση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών της Τράπεζας.

Εξάλλου σήμερα συνεδριάζει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να καθορίσει την στάση του μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Μετά την αναβολή της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς κύκλοι της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης εξέφρασαν την έκπληξη τους σχετικά με τις εξελίξεις στην επιλογή του διευθύνοντος της Τράπεζας και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τις σημερινές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι τα όσα συνέβησαν επιβεβαιώνουν την θέση που έχει διατυπωθεί από την κυβέρνηση πως το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών είναι προβληματικό και πρέπει να τροποποιηθεί.