Τσίπρας: Πρώτο καθήκον της κυβέρνησης η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας

Τσίπρας: Πρώτο καθήκον της κυβέρνησης η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απυθύνει χαιρετισμό κατά την επίσκεψή του στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Λήμνο, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. Στη Λήμνο, στο δημαρχείο στη Μύρινα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη, την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και φορείς της πόλης. Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, επισκέφτηκε την 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και ακολούθως πραγματοποίησε ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου διεξάγεται από χθες το 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν με ομιλία του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες από τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη Λήμνο.

Η ασφάλεια, η διαφύλαξη των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης, απέναντι στη Λήμνο και όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας, και το δεύτερο είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου, στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου.

«Ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και με μια γείτονα που αρέσκεται σε προκλητικές επιλογές, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οδηγούν σε αδιέξοδο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί μια δύναμη σταθερότητας, αλλά και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, διαθέτοντας ταυτόχρονα την ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και τα άξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να διαφυλάττει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα».

«Το δεύτερο καθήκον, πέραν της ασφάλειας, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις ακριτικές περιοχές» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Με σχέδιο και ιεραρχήσεις, ώστε να προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις τις οποίες έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Αυτή την αρχή, λοιπόν, κάνουμε πράξη με τον θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων και με τη σημερινή επίσκεψη στη Λήμνο, όπου ήρθα για να συζητήσω με τους απλούς πολίτες».

Έργα 7 εκατ. για το Βόρειο Αιγαίο

Έργα ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ βαίνουν προς υλοποίηση στο νησί της Λήμνου, στο πλαίσιο του ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου για το Βόρειο Αιγαίο, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως εξήγησε, σε αυτό έχουν ενταχθεί οι εξής παρεμβάσεις:

1. Το ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

2. Τα έργα στο οδικό δίκτυο, για την αποκατάσταση και τη βελτίωση των οδικών προσβάσεων προς τους τουριστικούς πόλους του νησιού, συνολικής ύψους 1,5 εκατ.

3. Η κατασκευή του κρηπιδώματος στην εξωτερική πλευρά του εσωτερικού λιμενίσκου Μύρινας, ύψους 450.000 ευρώ.

4. Η κατασκευή και η αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στις τοπικές κοινότητες Μούδρου, Ατσικής και Αγίου Δημητρίου, ύψους 400.000 ευρώ.

5. Οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου, με κόστος 1,8 εκατ. ευρώ.

6. Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Φιλόδημος”, το οποίο υλοποιείται και με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προχωράει το έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση του κτιρίου του Γυμνασίου της Μύρινας.