Tweet Τσίπρα κρατά ανοιχτά τα σενάρια για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις

Tweet Τσίπρα κρατά ανοιχτά τα σενάρια για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (δεν εικονίζεται) (Frank Walter Steinmeier), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τη σύζυγό του Έλκε Μπουντενμπέντερ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για διεκδίκηση «ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων προς την Ελλάδα».

 

«Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, διεκδικώντας τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα, αλλά κυρίως σταθερά αγωνιζόμενοι ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο twitter για την 74η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

«Έχουμε χρέος να καταστήσουμε τις νέες γενιές κοινωνούς των αγώνων του λαού μας για ελευθερία & ανεξαρτησία. Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, διεκδικώντας τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα, αλλά κυρίως σταθερά αγωνιζόμενοι ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού», αναφέρει, στην ανάρτησή του, ο κ. Τσίπρας και επισυνάπτει φωτογραφία της εποχής με το μήνυμα «ο λαός πρωταγωνιστής της ιστορίας στον αγώνα ενάντια στον φασισμό».