Βίντεο: Try this at Home – Aυτή είναι η νέα πρωτοβουλία της Stoiximan για το Brain Gain

Βίντεο: Try this at Home – Aυτή είναι η νέα πρωτοβουλία της Stoiximan για το Brain Gain
H Stoiximan ανατρέπει στην πράξη το brain drain με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαναπατρισμού εργαζομένων από το εξωτερικό.

Είσαι Έλληνας που εργάζεται στο εξωτερικό και θα ήθελες να επιστρέψεις; Σου έχουμε νέα: η νέα μεγάλη πρωτοβουλία της Stoiximan έχει στόχο το brain gain και ενισχύει στην πράξη τη δυνατότητα της εταιρείας να προσελκύει στελέχη από το εξωτερικό για να συνεχίσουν την επαγγελματική τους πορεία από τη χώρα μας.

Η Stoiximan, η μεγαλύτερη εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη, έχει ήδη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επαγγελματική εξέλιξη στην Ελλάδα, παρέχοντας ισχυρά και ανταγωνιστικά κίνητρα για την επιστροφή κρίσιμου ανθρώπινου δυναμικού από το εξωτερικό. Ήδη 20 από τους εργαζόμενούς της αποτελούν επιτυχημένες περιπτώσεις brain gain. Τώρα η εταιρεία προχωρά σε μια πιο στοχευμένη δράση.

Η πρωτοβουλία της Stoiximan με τον τίτλο «Try this at Home» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαναπατρισμού νέων αλλά και πιο έμπειρων εργαζομένων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά εκτός Ελλάδος. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό ένα διαβατήριο επιστροφής που θα τους επιτρέψει να κάνουν πραγματικότητα την καριέρα που ονειρεύονται, εδώ, στη χώρα τους.

Με προσωπικό που ξεπερνά τους 600 εργαζόμενους και μέσο όρο ηλικίας τα 32 χρόνια, η Stoiximan προσφέρει μέσω του προγράμματος ένα ελκυστικό πακέτο σε αυτούς που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για να ενταχθούν στο δυναμικό της. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει: 3 επιπλέον μισθούς, 2.000 ευρώ για τα έξοδα μετεγκατάστασης, κινητό τηλέφωνο για τους τρεις πρώτους μήνες και τον προσωπικό σου «relocation buddy», τον άνθρωπο που θα είναι δίπλα σε όσους πάρουν αυτό το διαβατήριο επιστροφής για να τους καθοδηγήσει σε διαδικασίες που αφορούν σε δημόσιες  υπηρεσίες, τραπεζικούς λογαριασμούς, στέγη και άλλες βασικές δυσκολίες στη μετάβαση.

Με αυτόν τον τρόπο η Stoiximan επιχειρεί να μετατρέψει το brain drain σε brain gain συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καταπολέμηση ενός φαινομένου που το διάστημα 2008-2016 εκτιμάται πως οδήγησε 427.000 συμπολίτες μας εκτός Ελλάδας.

Αναφορικά με την νέα πρωτοβουλία, ο συνιδρυτής και CEO της Stoiximan, κ. Γιώργος Δασκαλάκης, δήλωσε:

 “Σε καιρούς πολύ δύσκολους για τη χώρα δημιουργήσαμε 600 θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους και αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες ικανοποιήσεις που μας έχει προσφέρει η μέχρι σήμερα πορεία μας. Το brain drain επηρεάζει δίχως αμφιβολία δραματικά την προοπτική της Ελλάδας. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί καταφέραμε και να κρατήσουμε στη χώρα μας τα νέα και ταλαντούχα παιδιά δίνοντας τους τη δυνατότητα να είναι δημιουργικά και να εξελίσσονται, αλλά και να προσφέρουμε σε ανθρώπους που εργάζονται στον κλάδο μας στο εξωτερικό ένα διαβατήριο επιστροφής, καθώς βλέπουν ότι υπάρχει και στην Ελλάδα μια εταιρεία που μπορεί να υποδεχθεί το ταλέντο και τις φιλοδοξίες τους. Από σήμερα προσφέρουμε στους ανθρώπους που έφυγαν από την πατρίδα μας ένα επιπλέον κίνητρο για να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να δημιουργήσουμε παρέα. Για να κερδίσουμε μαζί ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα και να αντιστρέψουμε την ροή. Να γυρίσουμε το Brain Drain σε Brain Gain.”  

Δείτε το βίντεο που γύρισε το FortuneGreece στα γραφεία της Stoiximan:

Διαβάστε ακόμη: 

Από το Brain Drain στο Brain Gain: Έτσι μπορεί να αναστραφεί το φαινόμενο