Βορίδης κατά Ανδρουλάκη: “Είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων”

Βορίδης κατά Ανδρουλάκη: “Είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων”
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης (Δ) μιλά υπό το βλέμμα του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη (Α), στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2523 του Συμβουλίου, της 15ης Δεκέμβριου 2022, σχετικά́ με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχωρίων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ευρωπαϊκή́ Ένωση (Pillar II) και άλλες τελωνειακές και φορολογικές διατάξεις», Τρίτη 26 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η απάντηση του Μάκη Βορίδη στον Νίκο Ανδρουλάκη μετά την κατάθεση της πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.  

Την άμεση έναρξη της διαδικασίας συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ως τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσυπέγραψαν «ένα σόου και κοκορομαχία που δεν θα έχει αποτέλεσμα».

Παίρνοντας τον λόγο μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως όλα όσα θίχτηκαν στην πρόταση δυσπιστίας έχουν συζητηθεί.

«Τα συζητήσαμε όταν αποφασίσαμε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η Ολομέλεια της Βουλής συζήτησε επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. Τα υπόλοιπα ζητήματα που αναφέρονται είναι υπαρκτά, αλλά όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν απασχολήσει το σύνολο της Ολομέλειας και ιδίως την κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε:

«Ποιο είναι το προστιθέμενο στοιχείο και σας οδηγεί στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας Γιατί δεν το κάνατε το προηγούμενο διάστημα και το δηλώσατε την περασμένη Κυριακή; Το δημοσίευμα του Βήματος. Τι λέει; Αναφέρεται σε μια υπόθεση που έχουν δοθεί εξηγήσεις και κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει» υποστήριξε, προσθέτοντας: «όταν σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, εννοούμε στην σύνδεση του δημοσιεύματος με την πρόταση που καταθέτετε σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης τη χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη», ωστόσο υπενθύμισε τις αναφορές του κ. Κασσελάκη ότι η συζήτηση θα είναι «σόου και κοκορομαχία».

«Δημιουργείται και μία ακόμη εντύπωση, επιτρέψτε μου να το πω κι αυτό. Έχω δηλώσεις του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που λένε: “σόου και κοκορομαχία θα είναι η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας”. Σόου και κοκορομαχία στο οποίο προσυπογράψατε κύριοι συνάδελφοι; Προσυπογράψατε να γίνει ένα σόου και μια κοκορομαχία που μάλιστα λέει ο Πρόεδρός σας δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα» ανέφερε.

«Βεβαίως και δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Κύριε Πρόεδρε, η αλήθεια είναι ότι επί της προτάσεως δυσπιστίας θα δώσει απάντηση η Βουλή μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Και βεβαίως θα δώσει και καθοριστική απάντηση ο ελληνικός λαός στις επικείμενες ευρωεκλογές. Επιθυμούμε την άμεση πρόοδο της διαδικασίας και την άμεση συζήτηση της προτάσεως δυσπιστίας» κατέληξε στην ομιλία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr