«Βράζει» από κρούσματα η Αττική: Ένα βήμα πριν το «red alert» (βίντεο)

«Βράζει» από κρούσματα η Αττική: Ένα βήμα πριν το «red alert» (βίντεο)
Μία γυναίκα περπατά στο άδειο από κόσμο κέντρο της Αθήνας λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε όλη την χώρα, στo πλαίσιo της προσπάθειας για περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιες περιοχές προκαλούν ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς.

Τα κρούσματα σε δύο εβδομάδες αυξήθηκαν κοντά στο 40%, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς και την κυβέρνηση. Για δύο συνεχόμενες ημέρες τα κρούσματα υπερέβησαν τα 800. Συγκεκριμένα, από τα 858 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν εχθές Τετάρτη, τα 409 εντοπίστηκαν στην Αττική, με τον τριψήφιο αριθμό να προβληματίζει και πάλι τις Αρχές. Στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν 104 κρούσματα, ενώ στα βόρεια προάστια 76. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 74 νέα κρούσματα.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται επίσης οι περιοχές Θήρα, Μύκονος, Βοιωτία, Ροδόπη, Λακωνία, Δυτική Αττική, Μαγνησία, Εύβοια και Αχαϊα, προκαλώντας προβληματισμό.

Σημειώνεται ότι τα ενεργά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 5.325, εκ των οποίων 951 εντοπίζονται στην Κεντρική Μακεδονία.

Επιπλέον κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης εντοπίστηκαν στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν εντοπιστεί δέκα κρούσματα κορωνοϊού της βρετανικής μετάλλαξης, ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα.

Δείτε ακόμα: Προειδοποίηση ΠΟΥ: Είναι «πολύ νωρίς για χαλάρωση» των lockdown στην Ευρώπη