VSCOPE: Το digital agency που κάνει την ανατροπή στον χώρο της ξενοδοχίας και της εστίασης

VSCOPE: Το digital agency που κάνει την ανατροπή στον χώρο της ξενοδοχίας και της εστίασης
Πριν από 2,5 χρόνια έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά ένα Digital Marketing Agency & Production House, ονόματι VSCOPE, δημιούργημα των Βασίλη Πολύζου και Λευτέρη Καλλέργη.

Κάθε σοβαρή επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της επιβάλλεται να επενδύει συστηματικά στην ψηφιακή της εικόνα. Η παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το «χτίσιμο» ενός προσεγμένου ψηφιακού προφίλ και η υιοθέτηση της σωστής ρητορικής, θεωρούνται αναγκαία διότι έτσι δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας που ενισχύει τις πωλήσεις και ισχυροποιεί παράλληλα τους δεσμούς εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό.

Όπως συμβαίνει με κάθε τεχνολογικό εργαλείο, για να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, θα πρέπει να γίνεται ορθή χρήση, και όχι κατάχρηση των μέσων που έχουμε στα χέρια μας, όπερ σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η συμβολή ενός εξειδικευμένου επαγγελματία που γνωρίζει εκ βαθέων την αγορά, τις ανάγκες της και βάσει αυτών προωθεί το brand μας.

Πριν από 2,5 χρόνια έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά ένα Digital Marketing Agency & Production House, ονόματι VSCOPE,δημιούργημα των Βασίλη Πολύζου και Λευτέρη Καλλέργη. Η γνωριμία τους το 2019, όπου χρειάστηκε να συνεργαστούν σε ένα project σε ξενοδοχειακή μονάδα της Σαντορίνης, ήταν καρμική, καθώς φύτεψε τον «σπόρο για το επιχειρηματικό εγχείρημα που θα ακολουθούσε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή και οι δύο εργάζονταν ως freelancers. Ο Βασίλης δούλευε πάνω σε θέματα στρατηγικής digital, social media και performance (ads), ενώ ο Λευτέρης ασκούσε το επάγγελμα του photographer/videographer, ενώ παράλληλα έτρεχε τα social media σε κάποιες εταιρείες. Η απόφαση να ασχοληθούν με το επιχειρείν ήταν συνειδητή και , από ότι φαίνεται, σοφή.

Αν και το launch του VSCOPE συνέπεσε χρονικά με το ξέσπασμα της πανδημίας, η εταιρεία, έχοντας μηδενικό τραπεζικό δανεισμό κατάφερε να αναπτυχθεί ραγδαία. Σήμερα διαθέτει γραφεία σε Αθήνα και Κρήτη, απασχολεί 21 στελέχη, ενώ το χαρτοφυλάκιο των πελατών της απαριθμεί 110 brands, μεταξύ των οποίων Nikki Beach Santorini & Nikki Beach Porto Heli, Moxy Athens (Marriott Brand), Magma Santorini (Hyatt), The Royal Senses (Curio by Hilton), Stella Hotels, Nana Hotels & Resorts, Elysium Boutique Hotel, Nice n Easy Group, SantAnna Mykonos – καθώς επίσης και έναν ολόκληρο προορισμό… αυτόν της Κεφαλονιάς.

Κ. Πολύζο, πώς πήρατε την απόφαση να επιχειρήσετε, αφήνοντας πίσω την ευελιξία που προσφέρει η ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία και παίρνοντας το ρίσκο να στήσετε τη δική σας επιχείρηση σε μια αρκετά κατακερματισμένη αγορά; Μέχρι στιγμής ποιος είναι ο απολογισμός αυτής της κίνησης;

Ήταν η φυσική εξέλιξη της δουλειάς μας, καθώς η ανάπτυξη που είχαμε μέχρι το σημείο που λάβαμε την απόφαση να επιχειρήσουμε, έκανε επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ομάδας με δομή και ποιότητα που θα μπορεί να υποστηρίξει τις συνεργασίες μας. Το ρίσκο οπωσδήποτε ήταν σημαντικό, μιας και το όλο εγχείρημα ξεκίνησε να παίρνει μορφή λίγους μήνες πριν το πρώτο lockdown το 2020. Σε μία περίοδο δηλαδή, όπου η αβεβαιότητα για το μέλλον είχε κυρίαρχη θέση στην καθημερινότητα όλων. Παρά το γεγονός αυτό, η επιμονή και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας της δουλειάς μας, βοήθησε στο να ξεχωρίσουμε μέσα σε ένα τρομερά ανταγωνιστικό περιβάλλον – και να αναπτύξουμε το πιο premium portfolio αυτή τη στιγμή, στον χώρο των agencies που είναι τοποθετημένα στο hospitality industry.

Εργαζόμαστε καθημερινά για περισσότερα από 110 brands πάνω σε θέματα στρατηγικής, παραγωγής περιεχομένου (φωτογραφίας και video), επικοινωνίας στα Social Media και διαφημίσεων – οπουδήποτε αυτές μπορούν να σταθούν στο digital περιβάλλον. Μερικά από τα δημοφιλέστερα brands στην Ελλάδα, αλλά και διεθνείς αλυσίδες όπως η Marriott και η Hilton μας εμπιστεύονται για τις υπηρεσίες που παρέχουμε στα brands τους.

Που αποδίδετε το γεγονός ότι η εταιρεία σας μεγάλωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς τραπεζικό δανεισμό; Η πανδημία ήταν μια κατάσταση που σας ευνόησε; Διότι μέσα σε αυτό το διάστημα παρατηρήθηκε μια έντονη ανάγκη από την πλευρά των εταιρειών να διατηρήσουν την επαφή με το κοινό αξιοποιώντας τα νέα τεχνολογικά εργαλεία.

Οπωσδήποτε, η πανδημία επιτάχυνε κάποιες εξελίξεις στο χώρο του digital, τις οποίες ήταν αναπόφευκτο να βιώσουμε τα επόμενα χρόνια. Μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο που άρχισε να διαμορφώνεται από το 2020, τα brands άρχισαν να βλέπουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα την παρουσία τους online. Επίσης, η ανάπτυξη του τουρισμού και τα όλο και περισσότερα νέα hotel brands που βλέπουμε καθημερινά να “γεννιούνται” στη χώρα μας, δημιούργησαν συνθήκες έντονου ανταγωνισμού μέσα στον οποίο κάποιοι προσπαθούν να ξεχωρίσουν και να τοποθετηθούν στις πρώτες επιλογές των επισκεπτών που έρχονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο.

Η φιλοσοφία του freelancer που αγαπάει και φροντίζει τις συνεργασίες του, δεν έχει φύγει από μέσα μας. Το χαρακτηριστικό αυτό, πιστεύουμε πως έχει παίξει σημαντικό ρόλο για να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα. Επιπλέον, οφείλουμε πολλά και στους ίδιους τους συνεργάτες μας, μιας και είναι οι ίδιοι που συχνά θα μας συστήσουν και θα μας φέρουν μπροστά σε ένα νέο project – λειτουργώντας ως ambassadors για τη VSCOPE και αποδεικνύοντας εμπράκτως την ικανοποίηση τους από την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Έχοντας το expertise σε θέματα στρατηγικής digital, social media και performance, που θα λέγατε ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα οι ελληνικές επιχειρήσεις όσον αφορά τη διαδικτυακή τους παρουσία; Ποια τα συχνότερα λάθη που κάνουν;

Η έλλειψη στρατηγικής και η κακή οργάνωση για την επίτευξη των στόχων που ορίζονται μέσα σε αυτήν, είναι το σημείο στο οποίο “πονάνε” οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαμορφώσουν μία online παρουσία που θα βγάζει νόημα. Το digital σήμερα, παραμένει ένα σύνθετο και δυναμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πρέπει να δείξεις συνέπεια και να είσαι συνεχώς on alert για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις. Επίσης, η προσπάθεια πολλών επιχειρήσεων να κάνουν πολλά με ελάχιστα resources, είναι άλλο ένα θέμα που πιθανώς φανερώνει και την απουσία γνώσης που υπάρχει σε στελέχη ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων – πάντα σε ότι αφορά τις digital ενέργειες που χρειάζεται να υλοποιήσουν.

Με ποιο κριτήριο επιλέξατε να εστιάσετε, κυρίως στον χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης; Τι είδους κενό θέλετε να καλύψετε;

Είναι ο χώρος που μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερο δημιουργικοί – και αυτό για εμάς υπερβαίνει κάθε επιχειρηματική σκέψη. Η αγάπη για τη δουλειά μας και η προσπάθεια που κάνουμε για να παρέχουμε πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αποτελούν τη βάση για την τοποθέτηση μας στην αγορά.

Ποιες οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρετε και γιατί κάποιος να εμπιστευτεί την VSCOPE;

Η στρατηγική, η δημιουργία concept και η παραγωγή περιεχομένου είναι στον πυρήνα των ενεργειών μας – και αποτελούν τα πρώτα και πολύ βασικά βήματα στις συνεργασίες μας. Τα παραγόμενα υλικά, αξιοποιούνται στο μέγιστο βαθμό για να δημιουργήσουν μία επικοινωνία στα social media που θα ξεχωρίζει, αλλά και διαφημίσεις οι οποίες θα αποδίδουν και θα αποφέρουν έσοδα στο ταμείο των συνεργατών μας.

Ποια νέα trends βλέπετε να αναδύονται στον χώρο των social media και πώς προετοιμάζεστε ο ίδιος ως επαγγελματίας για την επόμενη μέρα;

Τα πάντα κινούνται γύρω από το video και από τις δυνατότητες που δίνουν οι social media platforms στους χρήστες τους για να παράξουν όμορφο και δημιουργικό περιεχόμενο. Στη VSCOPE είμαστε πάνω στο κύμα των όποιων εξελίξεων και είναι το καθημερινό μας στοίχημα να αξιοποιούμε πρώτοι για λογαριασμό των συνεργατών μας, οτιδήποτε νέο φέρνει η εξέλιξη των κοινωνικών δικτύων.

Ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατηρούν τη δυναμική τους και ποια τη χάνουν;

Αναμφισβήτητα, το Instagram παραμένει μία σταθερή αξία για τα hospitality brands, με την ίδια την πλατφόρμα να δίνει συνεχώς νέα εργαλεία στους χρήστες της. Συγχρόνως, το Tik Tok έχει κερδίσει δικαίως την προσοχή μας και ήδη χτίζουμε καλά case studies και εκεί, σε ένα περιβάλλον όπου έχει αναπτυχθεί ταχύτατα και διαθέτει ήδη ένα τεράστιο community. Το YouTube διαφημιστικά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ στο Facebook αναμένουμε σημαντικές αλλαγές το επόμενο διάστημα, οι οποίες είναι πιθανό να δώσουν μία νέα πνοή στο μέσο.