Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου»

Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου»

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου αναδεικνύει και στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε για ένατη συνεχή χρονιά η υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2016».

Το βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απευθύνεται σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που διέκριναν την ευκαιρία, πήραν το ρίσκο και βρήκαν τον τρόπο να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Οι εταιρείες πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

  • Να κατέχουν τουλάχιστον το 50% των μετοχών της επιχείρησης
  • Να έχουν την έδρα της επιχείρησης στην Ελλάδα
  • Να έχουν ημερομηνία ίδρυσης επιχείρησης τα τελευταία 7 χρόνια
  • Να έχουν κύκλο εργασιών 10.000€ τον χρόνο τουλάχιστον
  • Να απασχολούν τουλάχιστον 2 υπάλληλους

Ακόμα, στην περίπτωση δύο υποψηφίων από την ίδια επιχείρηση θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον το 80% των μετοχών της.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 1η Οκτωβρίου 2016, ενώ η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2016.

Από το 2008 το Ίδρυμα έχει δώσει πάνω από 500.000 ευρώ στους επιχειρηματίες για την περεταίρω ενίσχυση, ενώ φέτος αναμένεται να δοθεί το μεγαλύτερο ποσό. Για την ακρίβεια, το έπαθλο θα φτάσει τις 100.000 ευρώ, με τον νικητή να κερδίζει 30.000 και από 10.000 οι επτά καλύτερες ομάδες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιούνται μέσω της Facebook σελίδας του Stelios Philanthropic Foundation. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κάνει like στη σελίδα, να συμμετάσχουν στο group Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece 2016, και να ζητήσουν να τους αποσταλεί η αίτηση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω email στο applications@stelios.com ή τηλεφωνήστε στο +377-9880-1010.