Διαζύγιο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Η γνωριμία, η κοινή ζωή και η περιουσία δισεκατομμυρίων

Διαζύγιο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Η γνωριμία, η κοινή ζωή και η περιουσία δισεκατομμυρίων
epa05919928 Philanthropist and co-founder of Microsoft, Bill Gates, left, and his wife Melinda laugh as they listen to the speech of France's President Francois Hollande, prior to being awarded of the Legion of Honor at the Elysee Palace in Paris, France, 21 April 2017. French President Francois Hollande is making Bill and Melinda Gates commanders in the Legion of Honor for their philanthropic activities, notably the Microsoft founder's efforts to improve public health and encourage development in poor countries. EPA/KAMIL ZIHNIOGLU / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο βαθύπλουτος ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του, Μελίντα ανακοίνωσαν τη Δευτέρα του Πάσχα ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να πάρουν διαζύγιο μετά από 27 χρόνια γάμου.

Στις 3 Μαΐου ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσαν πως παίρνουν διαζύγιο έπειτα από 27 χρόνια γάμου.

Όπως σημειώνει σε tweet ο Μπιλ Γκέιτς, «έπειτα από πολλή σκέψη και πολλή προσπάθεια για να διατηρηθεί η σχέση μας, πήραμε την απόφαση να χωρίσουμε.

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς παντρεύτηκαν το 1994, μεγάλωσαν τρία παιδιά και διαθέτουν μια περιουσία 130,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο 65χρονος Μπιλ και η 56χρονη Μελίντα Γκέιτς είναι συμπρόεδροι και διαχειριστές του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Bill Melinda Gates Foundation, ενός από τα πιο ισχυρά φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του το 2000. Το ίδρυμα διαθέτει σήμερα πάνω από 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με μια φορολογική δήλωση που επικαλέστηκε το CNBC.

Το 2020 ο Μπιλ Γκέιτς, αποχώρησε από τα ΔΣ της Microsoft και της Berkshire Hathaway με σκοπό να ασχοληθεί με φιλανθρωπικές δράσεις σε τομείς όπως η παγκόσμια υγεία αλλά και η κλιματική αλλαγή.

Ας ρίξουμε παρακάτω μια ματιά στο γάμο των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.