Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει προαστιακό

Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει προαστιακό

Τι άλλο συζητά ο Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την πεποίθησή του ότι η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα οι δυτικές της συνοικίες θα έχουν προαστιακό σιδηρόδρομο που θα τις ενώνει με το λιμάνι της πόλης, εξέφρασε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης  στο περιθώριο δημοσιογραφικής ενημέρωσης με αφορμή την παρουσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη ΔΕΘ.

Το έργο, που είναι προς το παρόν σε φάση μελέτης και μπορεί να είναι έτοιμο σε δύο χρόνια, κρίνεται πολύ σημαντικό από τον δήμαρχο, καθώς ενώνει περιοχές όπως τη Σίνδο, το Κορδελιό και τα Ξυλάδικα με το τμήμα του λιμανιού, όπου «χτίζονται» οι θαλάσσιες συγκοινωνίες της πόλης.

Παράλληλα ο Δήμος συζητά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη συνεργασία στον τομέα της αξιοποίησης υποδομών της δεύτερης, ώστε να συγκεντρώνονται και να μεταφέρονται τα προς ανακύκλωση απορρίματα της πόλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, «Πρόκειται να υπογράψουμε μια προγραμματική συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε, αφού πάρουμε και την έγκριση της ΓΑΙΟΣΕ, που είναι η ιδιοκτήτρια των χώρων, να δημιουργήσουμε στην έκταση πίσω από τον Παλιό Σταθμό, ένα κέντρο μεταφόρτωσης των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε από εκεί με βαγόνι να μεταφέρονται στο ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) της Σίνδου.

Με τη δημιουργία αυτού του κέντρου, η πόλη θα γλυτώσει από την κίνηση τουλάχιστον τριάντα φορτηγών κάθε ημέρα, δηλαδή από το οικονομικό κόστος των 6.000 ευρώ και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Σκέψη υπάρχει, από τη μείωση αυτή να προκύψει μείωση και στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες».

Το Fortune στη ΔΕΘ – Όλες οι εξελίξεις εδώ