«Χρυσό deal» ύψους 5,9 δισ. δολαρίων για τους δημιουργούς του Candy Crush

«Χρυσό deal» ύψους 5,9 δισ. δολαρίων για τους δημιουργούς του Candy Crush

Η Activision Blizzard συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρία που δημιούργησε το πιο δημοφιλές παιχνίδι.

Η εταιρία video games Activision Blizzard ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την King Digital Entertainment, την εταιρία που δημιούργησε το δημοφιλές παιχνίδι “Candy Crush Saga“, έναντι 5,9 δισεκ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα.

Η ABS Partners CV, μονάδα της Activision Blizzard, θα καταβάλει για καθεμία μετοχή της King 18 δολάρια σε μετρητά. Η κίνηση αυτή θα καταστήσει την Activision παγκόσμιο ηγέτη της διαδραστικής ψυχαγωγίας στα κινητά τηλέφωνα, τις κονσόλες και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανέφερε η Activision σε ανακοίνωση.

Οι εταιρίες δημιουργίας video games στρέφονται πλέον στις πιο προσοδοφόρες ψηφιακές δραστηριότητες αντί των συμβατικών πωλήσεων παιχνιδιών καθώς οι ίδιοι καταναλωτές προτιμούν περισσότερο να παίζουν σε smartphones και ταμπλέτες αντί σε κονσόλες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard Μπόμπι Κότικ δήλωσε στο Reuters ότι η απόκτηση της King θα βοηθήσει την εταιρία να καταστήσει τα παιχνίδια της περισσότερα γνωστά και να επεκταθεί σε νέες δημογραφικές ομάδες, προσθέτοντας ότι το 60% των παικτών της King είναι γυναίκες και ότι για τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν απαιτούνται κονσόλες ή άλλος ειδικός εξοπλισμός πέρα από ένα τηλέφωνο.

Η Activision, που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά δημοφιλή παιχνίδια όπως το “World of Warcraft”, το “Call of Duty” και το “Diablo”, είπε ότι η συμφωνία δίνει στην νέα εταιρία περισσότερους από 500 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο ενώ θα ενισχύσει τα εκτιμώμενα προσαρμοσμένα έσοδα και κέρδη της Activision για το 2016 κατά 30%.

Η King, που έχει την έδρα της στην Ιρλανδία, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρικάρντο Ζακόνι. Η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την άνοιξη του 2016, υπόκειται στην έγκριση των μετόχων της King και του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιρλανδίας ενώ θα πρέπει να λάβει και το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.