Δυναμικό ξεκίνημα της πρωτοβουλίας της Nestle για τη νεανική απασχόληση

Δυναμικό ξεκίνημα της πρωτοβουλίας της Nestle για τη νεανική απασχόληση

H εταιρεία έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης στην Ευρώπη για περισσότερους από 20.000 νέους.

Περισσότεροι από 4.000 νέοι κάτω των 30 ετών έχουν από την αρχή του έτους επωφεληθεί από το πρόγραμμα Nestle needs YOUth, που στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη.

Μέσω του προγράμματος, 1.500 νέοι εργάζονται πλέον σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Επιπλέον 1.500 νέοι κάνουν πρακτική άσκηση ή συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης, ενώ περισσότεροι από 1.100 απασχολούνται με συμβόλαια συγκεκριμένου χρόνου στη Nestle.

Η Nestle έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης στην Ευρώπη για περισσότερους από 20.000 νέους κάτω των 30 ετών, ενισχύοντας τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, με στόχο να τους βοηθήσει να βρουν εργασία – μέσα στην εταιρεία, ανάμεσα στους προμηθευτές της, ή κάπου αλλού.

Μία ουσιαστική συνεισφορά

«Τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματός μας είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά», δήλωσε ο Laurent Freixe, Αντιπρόεδρος της Nestle και Διευθυντής της Ζώνης Ευρώπης.

«Βρισκόμαστε μόλις στο ξεκίνημα αυτής της πρωτοβουλίας. Είμαι βέβαιος ότι οι ευκαιρίες που προσφέρουμε θα βοηθήσουν χιλιάδες νέους Ευρωπαίους να αποκτήσουν τις ικανότητες που χρειάζονται.»

Το πρόγραμμα Nestle needs YOUth είχε θετική ανταπόκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές κυβερνήσεις, καθώς και από τους συνεργάτες της Nestlé και τους προμηθευτές της, όταν λανσαρίστηκε πέρυσι στην Αθήνα.

ALLiance for YOUth

Αυτόν τον μήνα η Nestle θα λανσάρει το επόμενο κύμα του προγράμματος: ALLiance for YOUth (ALL for YOU).

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη δημιουργία ακόμη περισσότερων ευκαιριών για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη, εμπλέκοντας στενότερα τους συνεργάτες και τους προμηθευτές της εταιρείας.
Στην εκδήλωση, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλοι πολιτικοί, καθώς και ανώτατα επιχειρηματικά στελέχη από όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Nestle Ελλάς: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Παύλος Κιόρτσης

Nestle και L’ Oreal χωρίζουν τους δρόμους τους μετά από 40 χρόνια

Δέκα εταιρείες ελέγχουν σχεδόν ό,τι αγοράζουμε