Disrupt Greece 2018: Δείτε όλα όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό!

Disrupt Greece 2018: Δείτε όλα όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό!

Bίντεο και φωτογραφίες με τα highlights του μεγάλου event Disrupt Greece στο κατάμεστο Μουσείο Μπενάκη.

Μια λαμπρή βραδιά γεμάτη ταλέντο, αισιοδοξία και συγκινήσεις επιφύλασσε στους εκατοντάδες επισκέπτες, ομιλητές και συμμετέχοντες ο διαγωνισμός καινοτομίας Disrupt Greece, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο Μουσείο Μπενάκη.

Η φετινή διοργάνωση των Fortune και Industry Disruptors – Game Changer, με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία Παπαστράτος, έδωσε το δικό της στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο προετοιμαζόμαστε για όλα όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον με την επέλαση των νέων τεχνολογιών, της τεχνητής νοημοσύνης και της καινοτομίας στην εργασία και στη καθημερινότητά μας.

Ομιλητές από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της επιστήμης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και από τον επενδυτικό χώρο έθεσαν ερωτήματα και έδωσαν απαντήσεις για όλα όσα συνθέτουν το μέλλον της εργασίας, την ώρα που όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Το «παρών» στη σκηνή του Disrupt Greece 2018 έδωσαν keynote speakers, όπως ο Neil Harbisson, το πρώτο «cyborg του κόσμου», ο Αlessio Aceti της Karspersky Lab, ο Martin Wilckens της Deutsche Telekom AG, αλλά και η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο, ένα ανατρεπτικό δίδυμο επί σκηνής και δύο κορυφαίοι επικεφαλής μεγάλων ελληνικών εταιρειών, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος και ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Τέλος τη δική τους παρουσία είχαν εκπρόσωποι του οικοσυστήματος καινοτομίας όπως ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης της Innoetics και ο Γιάννης Ψαράς της Moosend, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε η EOS, το ρομπότ που έχει προγραμματίσει και έφερε στη σκηνή του Disrupt Greece η ομάδα Hyperion Robotics από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε όλες τις ομιλίες εδώ

Η βραδιά κορυφώθηκε με την παρουσία των δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού, που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Οι ομάδες παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους πλάνο ενώπιον κριτών και κοινού, και έδωσαν τις δικές τους «μάχες» στα battles που έκριναν την τελική τριάδα.

Μεγάλος νικητής του Disrupt Greece ήταν η εταιρεία Verge.Capital, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ. Στη δεύτερη θέση αναδείχτηκε η Apifon με έπαθλο 10.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση αναδείχθηκε η ISTMOS, παίρνοντας 5.000 ευρώ.

Tη δεκάδα των φιναλίστ έκλεισαν οι ομάδες: Natech, Happyland Entertainment, BookingClinic, Nanoplasmas Private Company, Orderstate, Fitgate, Eberus.

Το Disrupt Greece δεν σταματάει εδώ. Και οι δέκα φιναλίστ θα λάβουν ειδικές υπηρεσίες από τους υποστηρικτές του διαγωνισμού, όπως η ΣΟΛ Crowe, που έχει σχεδιάσει ένα συνολικό πακέτο υπηρεσιών για τις ανάγκες των ομάδων.

Τέλος η εταιρεία Spaces προσφέρει στις δέκα πρώτες ομάδες επαγγελματική στέγη για 3 μήνες.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: 

1/48
Ο Παρουσιαστής του μεγάλου τελικού και επικεφαλής των ID - GC, Μιχάλης Στάγκος.
Ο Neil Harbisson, το πρώτο Cyborg του Πλανήτη, με τον Μιχάλη Στάγκο.
Η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο.
Η EOS το ρομπότ με την "οικογένεια" της, την ομάδα της Hyperion Robotics.
Η Brand Manager του Fortune, Αναστασία Παρετζόγλου.
Η Αναστασία Παρετζόγλου με τον Πρόεδρο και CEO της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη.
Ο Alessio Aceti, Vice President, New Business | Kaspersky Lab.
Vasileios Nasis, Ph.D., Founder and CEO of Netronix Inc
Martin Wilckens, HR Digital and Innovation | Deutsche Telekom
Η Αναστασία Παρετζόγλου με τον CEO της Lamda Dnt Οδυσσέα Αθανασίου.
Ο Editor in Chief του Fortune, Τάσος Ζάχος, με τον CEO της Μoosend Γιάννη Ψαρά και τον CEO της Innoetics Αιμίλιο Χαλαμανδάρη.
Η coo και co founder της Owiwi, Αθηνά Πωλίνα Ντόβα
Η κριτική επιτροπή αποφασίζει για τους νικητές.
Ο founder της Apifon, που πήρε τη δεύτερη θέση, Κωνσταντίνος Στρουμπάκης.
Η selfie του Disrupt!
H Χριστίνα Ακουρή της Παπαστράτος με την Ιωάννα Στανεγλούδη της Verge Capital.
O Άγγελος Αλαμάνος της ΣΟΛ Crowe δίνει το βραβείο στην Apifon
Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού Verge Capital: The Team
O γενικός διευθυντής του συμβουλευτικού βραχίονα της ΣΟΛ Crowe , Άγγελος Αλαμάνος έστειλε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα στο κοινό του Disrupt Greece.

*Φωτογραφίες: Σπύρος Χαμάλης

Ας δούμε το προφίλ της πρώτης τριάδας:

Verge.Capital

Η μεγάλη νικήτρια του Disrupt Greece 2018 κινείται στον χώρο του fintech και έχει στόχο να διευκολύνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να περιορίσουν το ρίσκο τους σε κάθε αγορά, καθώς και τους μικρούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους να εξασφαλίσουν ένα πιστωτικό προφίλ προσαρμοσμένο σε επικαιροποιημένα στοιχεία. Με τη χρήση machine learning και τεχνολογίες cloud, η εταιρεία μεταφέρει σε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον mobile τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ένα δίκαιο και αντιπροσωπευτικό δείκτη πιστοληπτικής ικανότητας, ο οποίος θα τον συνοδεύει οπουδήποτε επιχειρεί εντός της ΕΕ. H Verge.Capital εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό από την founder της εταιρείας, Ιωάννα Στανεγλούδη.

Apifon

Η εταιρεία που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό καινοτομίας, προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση στην επικοινωνία των επιχειρήσεων με τους πελάτες της. Η πλατφόρμα cloud της Apifon εκμεταλλεύεται πολλαπλά κανάλια αποστολής μηνυμάτων, όπως SMS, email, Viber και άλλες εφαρμογές chat. Η εταιρεία έχει επενδύσει στη δημιουργία αλγορίθμων, οι οποίοι μπορούν να προβλέψουν για λογαριασμό των επιχειρήσεων τον κατάλληλο χρόνο, περιεχόμενο και κανάλι επικοινωνίας που ταιριάζει στον κάθε πελάτη, ούτως ώστε να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα πωλήσεων και ανταπόκρισης. Η Apifon εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό από τον ιδρυτή της εταιρείας, Κωνσταντίνο Στρουμπάκη.

Istmos

Η τρίτη θέση του φετινού Disrupt Greece ανήκει στην εταιρεία Istmos. Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της βρίσκεται η βιομηχανία τροφίμων, και πιο συγκεκριμένα η μεταφορά ευαίσθητων προϊόντων. Ξεκινώντας από τη μεταφορά οίνου, οι υπηρεσίες της Istmos προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φορτίο. Η εταιρεία ελέγχει διαρκώς τη θερμοκρασία, την υγρασία και τις συνθήκες φωτεινότητας, στέλνοντας ειδοποιήσεις και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο εάν παρουσιαστούν ανωμαλίες σε κάθε ένα από τα μπουκάλια τα οποία μεταφέρονται. Η πλατφόρμα της συνδυάζει τους συνδεδεμένους με το δίκτυο αισθητήρες, και το πρόγραμμα παρακολούθησης και καταγραφής των δεδομένων. Η Istmos εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό Disrupt Greece από τον συνιδρυτή της εταιρείας, Αναστάσιο Οικονομίδη.

Δείτε τις κορυφαίες στιγμές του διαγωνισμού καινοτομίας, Disrupt Greece, όπως τις κάλυψε live η Live Media

Ο συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers και CEO της MSCOMM, Μιχάλης Στάγκος, υποδέχτηκε τον κοινό του Disrupt Greece και προετοίμασε το έδαφος για την έναρξη της βραδιάς.

Μια από τις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν η ομιλία του καλλιτέχνη – cyborg Neil Harbisson, ο οποίος μίλησε για τη μοναδική εμπειρία του Internet of Senses και τη δυνατότητά του να «ακούει» χρώματα και εκφράσεις οπουδήποτε γύρω του.

Ο καθηγητής του ΕΜΠ, Θεοδόσης Τάσιος, έφερε τα παραδείγματα των αρχαίων Ελλήνων και της τεχνολογικής εξέλιξης της εργασίας για να εξηγήσει πώς μπορούμε να δούμε το εργασιακό μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά τα τελευταία 40 χρόνια. Η ιστορικός, Μαρία Ευθυμίου, συνέκρινε τις βιομηχανικές επαναστάσεις που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόταν η κάθε κοινωνία την εργασία, και έστειλε τις δικές της προειδοποιήσεις για μια σειρά τεράστιων αλλαγών που αναμένει να έρθουν από την ραγδαία μεγέθυνση της ανθρώπινης γνώσης.

H Booking Clinic και η Eberus ήταν οι πρώτες εταιρείες που μπήκαν στη διαδικασία pitching του Disrupt Greece 2018.

Πώς είναι να μιλάς με ένα ρομπότ και να σου απαντά σχεδόν σαν κανονικός άνθρωπος; Η EOS The Robot μαζί με την ομάδα Hyperion Robotics από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τράβηξαν τα βλέμματα.

Υπάρχει ή όχι έδαφος σε μια κουβέντα αντιπαράθεσης μεταξύ των ανθρώπων και των ρομπότ; Η Kriti Sharma, το «παιδί – θαύμα» από την Ινδία που στα 16 της είχε φτιάξει το δικό της ρομπότ και σήμερα μάχεται για ένα τεχνολογικό μέλλον με ηθικές αρχές που θα εξυπηρετεί τον άνθρωπο, εξέθεσε τις γνώσεις και τις απόψεις της στο κοινό του Disrupt Greece.

Η «επανάσταση» του Internet of Things είναι εδώ, και θα μείνει για πολύ καιρό. Ο Βασίλης Νάσης μίλησε για τις προκλήσεις του μέλλοντος και τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία του, Netronix, εξελίσσει την τεχνολογία IoT.

Τα «μεγάλα προβλήματα» που μπορεί να φέρουν τα Big Data, στο επίκεντρο της παρουσίασης του Alecio Asseti, Vice President, New Business της Kaspersky Lab.

Η Nanoplasma και η Fitgate ήταν οι επόμενοι διαγωνιζόμενοι που παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο κοινό του Disrupt Greece.

Πώς μια εταιρεία με πάνω από 80 χρόνια παράδοσης στον χώρου του τσιγάρου, αποφασίζει να κάνει πράξη το όραμά της για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο; Η τολμηρή απόφαση της Παπαστράτος και της PMI να επενδύσουν στην Ελλάδα και στο IQOS έφερε μια σειρά από πάρα πολύ σημαντικές επενδύσεις που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας καθώς και πάρα πολλές προοπτικές για το μέλλον της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας στην Ελλάδα. Στη σκηνή του Disrupt Greece ο πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης με την Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune.

Δύο ακόμη ομάδες της τελικής δεκάδας πήραν τη δυνατότητα να δείξουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Στη σκηνή του Disrupt Greece οι εταιρείες Verge.Capital και Happyland Entertainment.

Πώς θα είναι ο κόσμος της εργασίας σε δέκα χρόνια από σήμερα; Οι μεγάλες εταιρείες οφείλουν να δουν μπροστά, κι αυτό χρειάζεται χρόνο και πολύ κόπο. Ο Martin Wilckens, HR Digital and Innovation της Deutsche Telekom AG περιέγραψε το μοντέλο που ακολουθεί ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών, και τον δικό του ρόλο να εμφυσήσει την ψηφιακή κουλτούρα σε περισσότερους από 200.000 υπαλλήλους της εταιρείας.

Δύο στροφές πριν το κλείσιμο της δεκάδας. Στη σκηνή του Disrupt Greece παρουσιάζουν τις εταιρείες τους οι ISTMOS και Nantech.

«Το όραμά μας είναι να κάνουμε γνωστή την Αθήνα και την Ελλάδα στο εξωτερικό», είπε στο Disrupt Greece ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας για το μεγάλο πρότζεκτ στο Ελληνικό και την επένδυση που θα φέρει μια νέα πνοή αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία. Ο επικεφαλής της Lamda Development ανακοίνωσε, επίσης, για πρώτη φορά στη σκηνή του Disrupt Greece την έναρξη του ReTech Innovation Challenge.

Την προσπάθεια της Lamda Development να δημιουργήσει μια δυναμική κοινότητα καινοτομίας και να βοηθήσει στην μετεξέλιξη της αγοράς του Retail, σε μια αγορά ανοιχτή, με βάση την τεχνολογία, εξωστρεφή και προσανατολισμένη σε νέες λύσεις. Έναν διαγωνισμό καινοτομίας ο οποίος θα αποτελέσει τη «γέφυρα» της Lamda Development με την νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Δείτε το one to one interview με την Αναστασία Παρετζόγλου.

Οι δύο ομάδες που έκλεισαν του δέκα φιναλίστ του Disrupt Greece. Στη σκηνή οι Orderstate και Apifon.

«Όταν ήμουν κι εγώ μια startup»… δύο όμορφες επιχειρηματικές ιστορίες που μετατράπηκαν σε success stories. Ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, συνιδρυτής και CEO της Innoetics και ο Γιάννης Ψαρράς, CEO και Head of Technology της Moosend, στη σκηνή του Disrupt Greece μαζί με τον Τάσο Ζάχο, Editor in Chief του Fortune.

Η τελική μάχη. Τέσσερις ομάδες διεκδικούν την πρωτιά και απαντούν στις ερωτήσεις των κριτών. Apifon εναντίον Verge.Capital και ISTMOS εναντίον Nantech. Τις «μάχες» συντόνισαν ο Μιχάλης Στάγκος μαζί με την COO και συνιδρύτρια της Owiwi και νικήτριας του περσινού Disrupt Greece, Αθηνάς – Πολίνας Ντόβα.

O γενικός διευθυντής του συμβουλευτικού βραχίονα της SOL, Άγγελος Αλαμάνος έστειλε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα στο κοινό του Disrupt Greece.

The Deree Idea: Οι σπουδαστές του Deree – The American College of Greece παρουσίασαν το δικό τους επιχειρηματικό πρότζεκτ στο κοινό του Disrupt Greece 2018.

Η ώρα του μεγάλου νικητή έφτασε. Η αγωνία των ομάδων παρατάθηκε για λίγη ώρα ακόμη, μετά από μια αναπάντεχη τριπλή ισοβαθμία. Οι εκπρόσωποι των τριών αυτών ομάδων επέστρεψαν για να απαντήσουν σε λίγες ακόμη ερωτήσεις των κριτών, οι οποίοι έβγαλαν μετά από λίγα λεπτά την τελική τους ετυμηγορία!