Έχετε προβλήματα ύπνου; Αυτά τα gadgets εγγυώνται «όνειρα γλυκά»

Έχετε προβλήματα ύπνου; Αυτά τα gadgets εγγυώνται «όνειρα γλυκά»
Photo: pixabay.com

Το Internet of Τhings πάει στο υπνοδωμάτιο.

Σύμφωνα με τις μελέτες των Κέντρων Πρόληψης Νοσημάτων, ένας στους τρεις ανθρώπους δεν απολαμβάνει αρκετό ή ποιοτικό ύπνο. Για τον λόγο αυτό, έχουν εμφανιστεί μια σειρά από προϊόντα με σκοπό να λύσουν τα βασανιστικά προβλήματα που μας κρατούν ξύπνιους. Μάλιστα, η παγκόσμια αγορά των σχετικών βοηθημάτων αναμένεται να φτάσει στα 74.7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2019 με πολλά από τα προϊόντα να συνδέονται και μεταξύ τους (το ένα θα φέρνει το άλλο και όλα μαζί τον ύπνο!).

Παρακάτω, δείτε κάποιες από τις πιο πρόσφατες «λύσεις» στην αυπνία:

1.     Balluga

Κόστος: 1.629 δολάρια για ένα διπλό στρώμα, έως και 5.000 δολάρια για ένα φτιαγμένο στα μέτρα σας κρεβάτι.

Τι κάνει: Ένα έξυπνο κρεβάτι που εξατομικεύει το περιβάλλον του ύπνου και προσφέρει μασάζ, έλεγχο κλίματος και σύστημα κατά του ροχαλητού το οποίο δουλεύει αυτόματα ανυψώνοντας το κεφάλι εκείνου που ροχαλίζει. Ένα ακόμη ενεργό σύστημα ανάρτησης, παρακολουθεί τα σώματα στο κρεβάτι και προσαρμόζει την πίεση καθώς οι άνθρωποι κινούνται έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη να υποστηρίζεται πάντα κατάλληλα.

Ωστόσο: Δεν έχει αποδειχθεί ποιο ποσοστό αυτών που ροχαλίζουν έχει δει πραγματικά αποτελέσματα.

2.     Juvo

Κόστος: 199 δολάρια

Τι κάνει: Μετατρέπει το ήδη υπάρχον στρώμα σε ένα έξυπνο στρώμα. Χρησιμοποιεί αισθητήρα που μετρά τη λειτουργία της καρδιάς, την κινητικότητα και την αναπνοή. Αντιλαμβάνεται αν το φως ή κάποιος ήχος διαταράσσει τον ύπνο και έχει ένα ευφυές ξυπνητήρι το οποίο επιλέγει ποιο είναι το καταλληλότερο σημείο για να σας ξυπνήσει, κάνοντας τη διαδικασία αυτή λιγότερο ενοχλητική. Συνδυάζεται και με άλλα προϊόντα όπως θερμοστάτες ή φώτα.

Ωστόσο: Το  Juvo συνδυάζει λειτουργίες από εφαρμογές για smartphones, οπότε στην πραγματικότητα ίσως να μην σας είναι τόσο απαραίτητο αν είστε ήδη ευχαριστημένοι από τα apps.

3.     Sense with Sleep Pill

sense-sits-right-next-to-your-bed-either-on-the-floor-or-on-a-nightstand-and-stays-plugged-into-an-outlet-at-all-times-jpg

Κόστος: 129 δολάρια

Τι κάνει: Πρόκειται για μια φουτουριστική μικρή σαν-διακοσμητική μπάλα για το κομοδίνο που έχει ένα έξυπνο ξυπνητήρι και λειτουργίες ήχου όπως επίσης και δυνατότητες παρακολούθησης του ύπνου μέσα από την μονάδα Sleep Pill η οποία «πιάνεται» πάνω στο μαξιλάρι. Προσφέρει χαλαρωτικούς ήχους όπως αυτόν του τζακιού ή το «υπνωτικό» white noise.

Ωστόσο: Θα φανεί χρήσιμο σε αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους παρά σε εκείνους που θέλουν το καλύτερο προϊόν παρακολούθησης των συνηθειών τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

4.     Lumos Tech Smart Sleep Mask

Κόστος: 199 δολάρια

Τι κάνει: Τιμολογείται ως μια μάσκα που προλαμβάνει το jet-lag, προσφέροντας εξατομικευμένη θεραπεία βασισμένη στον έλεγχο του φωτός συμπεριλαμβανομένου του «προσομοιωτή αυγής» που συγχρονίζεται με το βιολογικό σας ρολόι. Ακόμα και αν είναι κανείς αστροναύτης, ένας νυχτόβιος έφηβος ή απλά καινούργιος στη νυχτερινή βάρδια, το LumosTech υπόσχεται ότι θα κάνει τον ύπνο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας .Επίσης, καθώς υποστηρίζεται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου, μετρά το ιστορικό του «Μορφέα» καθώς και την ποιότητά του.

Ωστόσο: Καθώς η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία της φωτοθεραπείας είναι σε στάδιο έρευνας, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τα αποτελέσματά της. Για το λόγο αυτό η μάσκα θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2017.

Πηγή: Fortune