Η SAP εξαγοράζει μια startup για πάνω από 125 εκατομμύρια δολάρια

Η SAP εξαγοράζει μια startup για πάνω από 125 εκατομμύρια δολάρια

Πρόκειται για την εταιρεία big data, Altiscale.

Η εταιρεία επιχειρηματικού λογιστικού SAP πρόκειται να εξαγοράσει την Altiscale, μια νεοφυή επιχείρηση που προσφέρει μια εκδοχή cloud του λογισμικού ανοιχτού κώδικα Hadoop για την αποθήκευση, επεξεργασία και ανάλυση πολλών διαφορετικών ειδών δεδομένων.

Η είδηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα VentureBeat, πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 125 εκατομμύρια δολάρια. Και οι επενδυτές είναι έκπληκτοι που θα λάβουν το τριπλάσιο ή και το τετραπλάσιο των χρημάτων που έβαλαν. Η startup έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 42 εκατομμύρια σε κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Οι επενδυτές περιλαμβάνουν τις Accel Partners, AME Cloud Ventures, Northgate, General Catalyst Partners, Sequoia Capital και Wildcat Venture Partners.

Η SAP έχει μπει σε τροχιά αναβάθμισης του χαρτοφυλακίου της που αφορά το λογισμικό cloud. Και η συμφωνία αυτή προσφέρει στη SAP έναν από τους γνωστότερους παρόχους στην κατηγορία που ονομάζεται Hadoop-ως-υπηρεσία.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Altiscale, Ρέιμι Στάτα, πούλησε την εταιρεία του Stata Labs στη Yahoo το 2004 και εργάστηκε στην εισαγωγή του λογισμικού Hadoop εντός της Yahoo. Ο Stata και η ομάδα του μπορεί να φανούν χρήσιμοι για την SAP καθώς ανταγωνιστές όπως οι IBM και Microsoft θέτουν σε ύψιστη προτεραιότητα το cloud.

Οι ανταγωνιστές της Altiscale περιλαμβάνουν τις Qubole και Xplenty. Η Amazon Web Services, ο κορυφαίος εισηγμένος πάροχος υποδομών cloud, προσφέρει επίσης το Hadoop. Η Altiscale, εκτός από μια εφαρμογή cloud του Hadoop προσφέρει μια εκδοχή cloud του Apache Spark, μιας ταχύτερης και πιο σύγχρονης εναλλακτικής προς το Hadoop που βασίζεται στο πλαίσιο MapReduce.

Αυτό που υπόσχεται η εφαρμογή του συγκεκριμένου λογισμικού στο cloud είναι ότι οι εταιρείες δεν χρειάζεται να προσθέτουν πολλούς νέους διακομιστές, αποθηκευτικό χώρο και υποδομές δικτύου σε κέντρα δεδομένων για να ωφεληθούν απ’ αυτό.