Μεγανήσι: H «γειτονία» των Κροίσων

Μεγανήσι: H «γειτονία» των Κροίσων

Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο για πολυτελή ξενοδοχεία και μαρίνες στο νησί. 

Μια «γειτονία» δισεκατομμυρίων είναι αυτή που θα σχηματιστεί στο Μεγανήσι στη περιοχή «Κεφάλι». Σύμφωνα με την «Ημερησία του Σαββάτου» που παρουσίασε το θέμα, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες με γρήγορους ρυθμούς για την κατασκευή του πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών που συνδυάζεται με ξενοδοχεία πέντε αστέρων και μαρίνες.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα είναι έτοιμο το master plan της επένδυσης που αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ και το οποίο εκπονήθηκε από ένα από τα γνωστότερα αρχιτεκτονικά γραφεία της Βρετανίας, το «Studio Seilern Architects».

Από τις πρώτες που «έκλεισαν θέση» στο νέο «rich and famous» νησί είναι η «ιέρεια» της μόδας, Μιούτσια Πράντα, η οποία και προχώρησε πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου στο Μεγανήσι και συγκεκριμένα εντός της έκτασης των 2.850 στρεμμάτων που ανήκει στον λόρδο Τσαρλς Τζέικομπ Ρότσιλντ, έναν από τους ισχυρότερους Βρετανούς τραπεζίτες, η οικογένεια του οποίου συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες του πλανήτη. Η Πράντα αγόρασε την προνομιούχο έκταση προκειμένου να κτίσει δύο πολυτελείς βίλες.

Διαβάστε ακόμη: Έντονο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για δύο νησιά

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», στην εταιρεία του λόρδου Ρότσιλντ, Gmax, έχουν απευθυνθεί κι άλλοι υποψήφιοι αγοραστές. Μεταξύ αυτών είναι ο Παύλος, υιός του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, μαζί με τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ. Επίσης, ενδιαφέρον για την αγορά γης έχει εκδηλώσει ο Βρετανός γλύπτης Α. Καπούρ, ενώ σε διαπραγματεύσεις φέρεται να βρίσκονται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο πρίγκιπας Κάρολος, η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και η Νικόλ Κίντμαν.

Όπως φαίνεται στο master plan των Βρετανών αρχιτεκτόνων στους οποίους απευθύνθηκε η οικογένεια Ρότσιλντ, το συγκρότημα με τις πολυτελείς βίλες βρίσκεται σε μοναδική θέση πάνω στο Μεγανήσι. Τα οικόπεδα έχουν θέα 360 μοιρών και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο υπόλοιπο νησί μέσω του οδικού δικτύου. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί ο βασικός δρόμος που θα οδηγεί στο συγκρότημα με τις βίλες, η δαπάνη του οποίου έφτασε τα 4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Το Μεγανήσι «φοράει» Prada!