O απίστευτος διάλογος Σαμαρά – Γεωργιάδη

O απίστευτος διάλογος Σαμαρά – Γεωργιάδη

Πώς ο πρωθυπουργός τελικά έκανε δήλωση δημόσιας στήριξης στον πρώην υπουργό Υγείας. 

Έντονοι διάλογοι και sms ακολούθησαν την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει το Βήμα, μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν πίστευε ότι υπήρχε περίπτωση να φύγει από την κυβέρνηση αλλά όταν αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ότι μπορεί να το είχε παρακάνει με τις μετωπικπές συγκρούσεις στο υπουργείο Υγείας, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και τον ρώτησε αν του δημιουργεί πρόβλημα η συμπεριφορά του.

«Πρόβλημα μου δημιουργεί που αρχίζεις να μαλακώνεις», του απάντησε ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα πάντα με το «Βήμα».

Όμως ο κ. Γεωργιάδης αιφνιδιάστηκε, όταν έμαθε ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης. Όταν συνήλθε από την έκπληξη του ανασχηματισμού έστειλε δύο SMS. Το ένα προς τον πρωθυπουργό, ευχαριστώντας τον ειρωνικά για τη συνεργασία τους και το άλλο προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε μία λογική «θα έρθει και η σειρά σου». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του τηλεφώνησε, διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν έθεσε θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς του απάντησε με SMS «θέλω να τα πούμε».

Η συνάντηση έγινε μετά από τρεις ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου. «Καλημέρα κ. Πρόεδρε», του είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης όταν τον είδε. «Οχι κ. Πρόεδρε. Αντώνη με λένε», του απάντησε ο πρωθυπουργός και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες. «Με ρεζίλεψες», του είπε ο πρώην υπουργός. «Μου έλεγες να δώσω τη μάχη και δεν με ενημέρωσες να προετοιμάσω τουλάχιστον την καρατόμησή μου. Πρωθυπουργός είσαι, ό,τι θέλεις κάνεις. Αλλά θα μπορούσες να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα νωρίτερα».

«Εσύ με ρεζίλεψες», του απάντησε ο κ. Σαμαράς. «Διέρρευσες στον Τύπο ότι σου πρότεινα να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρνήθηκες», συμπλήρωσε, με τον κ. Γεωργιάδη να του απαντά «Έτσι όπως έγινε, ή εγώ θα γινόμουν ρεζίλι ή η κυβέρνηση. Έπρεπε να φροντίσω μόνος μου τον εαυτό μου».

Όταν ο πρωθυπουργός του ζήτησε να δεχτεί τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο κ. Γεωργιάδης έθεσε τρεις όρους. Να αναλάβει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, να κρατήσει τις αρμοδιότητες για τα φάρμακα ο Μάκης Βορίδης και να μην μεταβιβαστούν στον Λεωνίδα Γρηγοράκο για να μην αποδοκιμαστούν οι επιλογές του από τη νέα ηγεσία του υπουργείου και να κάνει μία δήλωση στήριξής του ο πρωθυπουργός.

Το πρώτο το δέχθηκε ο κ. Σαμαράς, το δεύτερο το υποσχέθηκε, αλλά στο τρίτο απάντησε ότι θα γίνουν «Τούρκοι όλοι όσοι έδιωξα». «Τότε μείνε με τους Τούρκους κι εγώ θα πάω για μπάνια», του απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και τελικά έγινε δεκτός και ο τρίτος όρος.

Διαβάστε ακόμη: 

Σαμαράς: «Όχι στα νέα μέτρα, ναι στις ελαφρύνσεις»