CruiseInn: Συζήτηση για το πώς η τεχνολογία αλλάζει τουρισμό και γαστρονομία με τη Yoleni’s

CruiseInn: Συζήτηση για το πώς η τεχνολογία αλλάζει τουρισμό και γαστρονομία με τη Yoleni’s

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρο στο πλαίσιο του Startup Safary 2016 στην Αθήνα.

Μόλις μερικές εβδομάδες μετά την επιστροφή του στη στεριά, το CruiseInn ενώνει τις δυνάμεις του με την Yoleni’s οργανώνοντας μία συζήτηση για την Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία στο Yoleni’s Flagship store στο Κολωνάκι στα πλαίσια του Athens Startup Safary 2016.

Το ThinkBiz, η Celestyal Cruises, η Nissos και οι νικητές του CruiseInn 2016, Ryde Hoopdee και Experience Box, θα είναι εκεί για να συζητήσουν πώς παραδοσιακά και τεχνολογικά προϊόντα με καινοτόμες προσεγγίσεις μπορούν να αναβιώσουν τη βιομηχανία του Τουρισμού και της Γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Editor in Chief του Fortunegreece, Τάσος Ζάχος.

Το event θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου στις 18:00 στο νέο Yoleni’s Flagship store στο Κολωνάκι (Σόλωνος 9).

Ομιλητές

Αλέξανδρος Κουρής – Nissos
Ο Αλέξανδρος Κουρής, είναι κυρίως γνωστός από την επιχειρηματική δραστηριότητα του στη μεγαλύτερη ελληνική μικροζυθοποιία ΝΗΣΟΣ. Παράλληλα, έχει υπηρετήσει αρκετά προϊόντα και εταιρείες στο κομμάτι του στρατηγικού marketing και της επικοινωνίας,του τουρισμού και της γαστρονομίας σε projects όπως το «Kerasma», το «New Wines Of Greece» και το «Mythical Peloponnese».

Δήμητρα Βλάχου – Celestyal Cruises
Η Δήμητρα Βλάχου έχει σπουδάσει Μarketing Management στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας – Deree College, ενώ οι μεταπτυχιακές της σπουδές έγιναν σε Marketing Communications στο British University of Bournemouth.

Το διάστημα 1999-2006, ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη της επικοινωνιακής στρατηγικής μερικών από τα μεγαλύτερα Ελληνικά brands, όπως οι ΔΕΛΤΑ, ΓΙΩΤΗΣ, η ψηφιακή πλατφόρμα της NOVA, ANEK LINES, ως Account Director στη διαφημιστική εταιρία JWT SPOT.

Από το 2006 έως σήμερα, εργάζεται στον τομέα του Τουρισμού και, πιο συγκεκριμένα, για την εταιρία Louis Group. Ως Research and Communication Manager της Celestyal Cruises ήταν υπεύθυνη για όλη την ποιοτική και ποσοτική έρευνα της εταιρίας, την επικοινωνιακή στρτηγική για τις Ελληνικές και τις διεθνείς αγορές, τον προγραμματισμό των ενεργειών επικοινωνίας, τη δημιουργία brand image, τη στρατηγική ανάπτυξη και υλοποίηση θεματικών events που έχουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του προϊόντος της Celestyal Cruises.

Από το 2015, ως Experiential Marketing Manager είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του προϊόντος της Celestyal Cruises. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις δράσεις marketing στα καράβια, όλα τα υλικά που δημιουργούν την εικόνα του brand μέσα στα καράβια και όλα τα events που διοργανώνονται. Το 2015 κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στα Tourism Awards για τα θεματικά events and το 2016 το Χρυσό Βραβείο για τις θεματικές κρουζιέρες Culture and Heritage.

Βασίλης Σταθόπουλος – ThinkBiz
Το ThinkBiz είναι ο 1ος Φοιτητικός Σύλλογος Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα με βάση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στόχος του είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στο Πανεπιστήμιο.

Οι δράσεις του οργανισμού περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά workshops βασισμένα στις ανάγκες των μελών του και τις τάσεις της αγοράς, διαδραστικά παιχνίδια επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο, καθώς και projects που στόχο έχουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και τη στήριξη νέων επιχειρήσεων από φοιτητές, όπως το Datathon και το CruiseInn, ενώ έχει συμμετάσχει στο Athens Startup Weekend University.

Ξεκινώντας από το 2013, το ThinkBiz έχει σήμερα 160 μέλη στην κοινότητά του από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και έχει ταξιδέψει τόσο στην επαρχία όσο και στο εξωτερικό, διαδίδοντας την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας στους νέους και αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς όπως το Copenhagen Business School, το ΤΕΙ Λαμίας, το TEDxAUEB, το Job Fair Athens, το Startup Grind Athens, το Reload Greece, η ΜΟΚΕ ΟΠΑ, η ESN Athens AUEB.

Αχιλλέας Βουτσινάς – Ryde
Το Ryde φέρνει στο φως μικρές και μεσαίες εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, προσφέροντας το Hoopdee, ένα ολοκληρωμένο λογισμικό για τη διαχείριση των κρατήσεων και του στόλου τους. Συμπληρωματικά στο λογισμικό, το Ryde έχει αναπτύξει το πρωτότυπο ‘Oryde’, μία έξυπνη συσκευή-υπολογιστή για τα οχήματα που συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και προσφέρει παρακολούθηση τοποθεσίας μέσω GPS. Ο σκοπός του Ryde είναι να προσφέρει μια πλατφόρμα όπου ο καθένας θα μπορεί να ενοικιάσει ένα αυτοκίνητο γρήγορα και σε χαμηλό κόστος.

Νικηφόρος Μποτής, Παναγιώτης Κομπής – Experience Box
Το “Experience Box” είναι ένα tailor-made κουτί γεμάτο εμπειρίες που έρχεται κάθε πρωί στο δωμάτιο ή την καμπίνα σου, έτοιμο να δημιουργήσει τις καλύτερες εμπειρίες για τις διακοπές σου. Βασιζόμενη στις προτιμήσεις σου, η ομάδα του Experience Box προσφέρει τις καλύτερες ομαδικές, περιπετειώδεις, γαστρονομικές, χαλαρωτικές, διαδκεδαστικές εμπειρίες μέσω vouchers προσφορών, συνοδευόμενα από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.