Το προκλητικό γκάλοπ των FT για την Ελλάδα και τους πρόσφυγες

Το προκλητικό γκάλοπ των FT για την Ελλάδα και τους πρόσφυγες
Μετανάστες και πρόσφυγες από εμπόλεμες χώρες, κυρίως τη Συρία, αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά από το επιβατηγό Ελ. Βενιζέλος, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015. Το πλοίο μετέφερε στον Πειραιά πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί από φουσκωτές βάρκες στα παράλια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, προερχόμενοι από τις ακτές της Τουρκίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η εφημερίδα παρά τις διαψεύσεις της Κομισιόν επιμένει.

Πρώτο θέμα εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα σε πολλά διεθνή ΜΜΕ σχετικά με την πιθανότητα αποπομπής της από την Σέγκεν, με τα δημοσιεύματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ένα από αυτά που έκανε αίσθηση και διαψεύστηκε επίσημα από την Κομισιόν, είναι το άρθρο των Financial Times το οποίο πρότεινε το «σφράγισμα» των συνόρων της Ελλάδας και την παραμονή όσων μπαίνουν στο ελληνικό έδαφος σε καταυλισμούς που θα δημιουργηθούν στα νησιά! Αυτό, κατά την βρετανική εφημερίδα θα ήταν το αντάλλαγμα, για να διαγραφεί το δημόσιο χρέος της χώρας μας.

«Το σχέδιο αυτό φαίνεται ακραίο. Αλλά πτυχές του μπορεί να έχουν ήδη αρχίσει διστακτικά να προωθούνται» σημείωνε ο αρθρογράφος Gideon Rachman και αναφερόταν στα όσα ειπώθηκαν στο συμβούλιο της Ευρώπης, όπου οι υπουργοί από διάφορες χώρες του βορρά κυρίως προειδοποίησαν την Ελλάδα με σφράγισμα των συνόρων της αν δεν αντιμετωπίσει εγκαίρως τις προσφυγικές ροές.

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής διέψευσε ουσιαστικά δημοσίευμα των Financial Times, περί «ανταλλαγής» ελληνικού χρέους με πρόσφυγες.

Παράλληλα, έριξε στην Αθήνα την ευθύνη για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση. «Η Ε.Ε. θέλει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις, αλλά δεν μπορεί να κινηθεί γρηγορότερα από τις ελληνικές αρχές» δήλωσε ο κ. Ντομπρόβσκις.

«Οι μελλοντικές συζητήσεις για το ελληνικό χρέος και οι προσπάθειες αντιμετώπισης του προσφυγικού αποτελούν δύο διαφορετικά πράγματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρ’ όλα αυτά οι Financial Times έβγαλαν την πρότασή τους σε γκάλοπ, μέσω του οποίου ρωτούν τους αναγνώστες τους αν πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος με αντάλλαγμα τους πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής το 49% απαντά θετικά στο ερώτημα που θέτει η βρετανική εφημερίδα, ενώ το 51% λέει «όχι».

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση που πραγματοποιεί.