Βίντεο: Δολοφονούν εν ψυχρώ πολίτες έξω από εκλογικό κέντρο

Βίντεο: Δολοφονούν εν ψυχρώ πολίτες έξω από εκλογικό κέντρο

Το βίντεο από την Ουκρανία απεικονίζει την εν ψυχρώ δολοφονία δύο πολιτών από πυρά αντρών της ουκρανικής εθνοφρουράς.

Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο με σκληρές εικόνες από την από εκλογικό κέντρο στην πόλη Krasnoarmeysk της Ανατολικής Ουκρανίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αλλά και σύμφωνα με μαρτυρίες, οι Ουκρανοί στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως διαδηλωτές και ψηφοφόρους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες πολίτες και να χάσουν τη ζωή τους δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today, πριν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί οι πολίτες προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν με την Εθνοφρουρά η οποία ήθελε να καταλάβει το κτίριο.

«Μας είπαν ότι είχαν έρθει ειρηνικά και μας ζητούσαν τσιγάρα. Ξαφνικά όμως άρχισαν να πυροβολούν», είπε ο ανταποκριτής ρωσικού ραδιοφωνικού σταθμού, προσθέτοντας ότι ένας από τους πολίτες που σκοτώθηκε είχε απλά σπρώξει έναν άντρα της Εθνοφρουράς.

Στο μεταξύ, στο επίπεδο της διπλωματίας, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως οι νέες κυρώσεις από την ΕΕ θα εμποδίσουν τις προσπάθειες για να εκτονωθεί η κρίση στην Ουκρανία και κάλεσε τη Δύση να πείσει το Κίεβο να πραγματοποιήσει συνομιλίες για τη μελλοντική δομή της χώρας πριν από τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου.

Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων για την αυτονομία στις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ «θα πρέπει να αποτελέσουν ένα σαφές σήμα προς το Κίεβο για το βάθος της κρίσης» στην Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, το Κίεβο αρνείται ένα «πραγματικό» διάλογο με τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

«Η άρνηση των αρχών του Κιέβου για ένα πραγματικό διάλογο με τους αντιπροσώπους των περιφερειών, πρώτα απ’ όλα στις νότιες και τις ανατολικές περιοχές της χώρας, αποτελεί ένα σοβαρό εμπόδιο στην οδό της αποκλιμάκωσης», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Διαβάστε ακόμη: 

Η Gazprom κλείνει τις «κάνουλες» του φυσικού αερίου