O Κόμπι Μπράιαντ «παίζει μπάλα» στις startups

O Κόμπι Μπράιαντ «παίζει μπάλα» στις startups

Μετά του Shaquille O’Neal, Carmelo Anthony και Andre Iguodala άλλο ένα αστέρι του NBA μπαίνει στις επιχειρήσεις.

Το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλητισμού. Το μεγάλο αστέρι των Lakers χάραξε μια μοναδική πορεία στο μπάσκετ καταφέρνοντας, σύμφωνα με αρκετούς, να απειλήσει τον Μαίκλ Τζόρνταν για τον τίτλο του κορυφαίου μπασκετμπολίστα.

Μετά από 20 χρόνια καριέρας στο NBA, ο 37χρονος ανακοίνωσε πέρυσι το τέλος της μεγάλης διαδρομής του αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν θα κάτσει αδρανής.

Ο μεγάλος αθλητής ανακοίνωσε σήμερα την δημιουργία ενός Venture Capital με αρχικό κεφάλαιο 100 εκατ. δολ. που θα επενδυθούν σε νέες επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στη τεχνολογία, τα μέσα ενημέρωσης και τα μεγάλα δεδομένα.

«Συμπαίκτης» του σε αυτόν τον αγώνα θα είναι ο 43χρονος επιχειρηματίας και επενδυτής Τζεφ Στίμπελ, τον οποίο γνώρισε μέσω ενός κοινού φίλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρεία τους θα φέρει το όνομα «Bryant-Stibel Fund Inc.» και θα έχει την έδρα της στο Delaware και γραφεία στο Los Angeles.

Όπως αναφέρει το άρθρο οι δύο τους έχουν επενδύσει σε περίπου 15 εταιρείες απ’ το 2013, όπως το ενημερωτικό site The Players Tribune, την Legal Zoom, την εταιρεία videogames Scopely και τις Juicero,RingDNA, SERVIZ, αλλά μετά την αποχώρηση του Bryant από τον αθλητισμό αποφασίστηκε η δημιουργία της επενδυτικής εταιρείας.

Σε συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει δύο τους, δήλωσαν πως τα χαρακτηριστικά του ενός συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά του άλλου, με τον Stibel να φέρνει την εμπειρία στην δημιουργία επιχειρήσεων ενώ ο Bryant θα συνεισφέρει στο δημιουργικό κομμάτι αναλαμβάνοντας το branding και το marketing, ο οποίος ανέλαβε και τη δημιουργία του λογότυπου.