Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Εμπόδια στις μετακινήσεις και προβλήματα στη λειτουργία του Δημοσίου.

Παραλύει την Τετάρτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ . Η συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως ,ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα, έως τις 00:00 πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: Η τρόικα αξιολογεί τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Μετακινήσεις μετ’ εμποδίων
Με δυσκολία γίνεται σήμερα η μετακίνηση του επιβατικού κοινού λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς. Κανονικά θα λειτουργεί ηλεκτρικός σιδηροδρόμος, τραμ και μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο).

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα είναι όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Πύργος- Κατάκολο- Ολυμπία. Επισημαίνεται, ότι μετά τη λήξη της απεργίας των σιδηροδρομικών (Τετάρτη προς Πέμπτη) οι αμαξοστοιχίες 600 από Αθήνα και 601 από Θεσσαλονίκη, θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Για αύριο Πέμπτη, μεταξύ Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Φλώρινας- Θεσσαλονίκης ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82. Επίσης, μεταξύ Αλεξανδρούπολης- Δικαιών- Αλεξανδρούπολης ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.
Στα αεροδρόμια, λόγω της στάσης εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην ΥΠΑ από τις 12:00 έως τις 16:00 υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων και αλλαγές ωρών.

Έρχονται κατασχέσεις – εξπρές μισθών και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο

Η Aegean Airlines έχει ακυρώσει 6 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και έχει αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 31 σκέλη πτήσεων (12 εσωτερικού και 19 εξωτερικού) και η Olympic Air ματαίωσε δυο πτήσεις και άλλαξε την ώρα αναχώρησης σε 16 πτήσεις.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων θα εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις: πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών-Μακεδονίας, ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις, αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.