Αχτσιόγλου σε θεσμούς: Καμία αλλαγή στο όριο των ομαδικών απολύσεων

Αχτσιόγλου σε θεσμούς: Καμία αλλαγή στο όριο των ομαδικών απολύσεων
Ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου στην νέα υπουργό Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου, Αθήνα, Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι ελληνικές θέσεις για τα εργασιακά παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στους εκπροσώπους των θεσμών.

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στους εκπροσώπους των θεσμών και υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, με στόχο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση εκφράστηκε ισχυρή αντίθεση του υπουργείου Εργασίας σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε τεκμηριωμένα ότι το ελληνικό δίκαιο είναι πλήρως συμβατό με το ενωσιακό σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις.