ACS: 42 χρόνια πρωτοπορίας, μία ομάδα, ένας στόχος

ACS: 42 χρόνια πρωτοπορίας, μία ομάδα, ένας στόχος
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Στην ACS όλοι έχουν έναν κοινό στόχο: να μπορούν να στέλνουν «Τα Πάντα, Παντού», βελτιώνοντας  την εμπειρία των πελατών της.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η αγορά αλλάζει και μετασχηματίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, η ACS, ως ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των ταχυμεταφορών, με κεντρικό της άξονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, υλοποιεί δυναμικά μια σειρά ενεργειών για να οδηγεί τις εξελίξεις και είναι πάντα στο πλευρό των πελατών της και του κοινωνικού συνόλου. Η εταιρεία δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά:

Με το νέο της, υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής στο Αιγάλεω, το οποίο αποτελεί σταθμό στα 42 χρόνια της εταιρείας, αλλά και πρότυπο στον ελληνικό κλάδο των ταχυμεταφορών, με μια συνολική επένδυση η οποία ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, νέες θέσεις εργασίας – τόσο κατά την κατασκευή του όσο και μετά την επίσημη λειτουργία του.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, υπετριπλασιάζει τη δυναμικότητα διαλογής της εταιρείας σε περισσότερες από 50.000 αποστολές την ώρα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην καθημερινή λειτουργία του δικτύου των καταστημάτων της και βελτιώνοντας παράλληλα σε μεγάλο βαθμό τις προσφερόμενες υπηρεσίες της.

Με τη δημιουργία της εφαρμογής ACS Mobile App, ώστε να προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της, αλλά και ακόμα περισσότερες μέσω κινητού τηλεφώνου, όπως την e-Κλήση Courier, τη χρήση της ψηφιακής βοηθού (ACiStant) και τη χρήση της ψηφιακής κάρτας ACS Member.

Με την ανάπτυξη του δικτύου των ACS Smartpoint Lockers, από τα οποία ο πελάτης μπορεί να παραλαμβάνει τις αποστολές του 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, την ώρα που τον εξυπηρετεί, με δυνατότητα ασφαλούς πληρωμής στο τερματικό POS του Locker, αλλά και με δωρεάν ενημέρωση για την πορεία της αποστολής του (με Viber/sms και e-mail). Η ACS έχει ήδη εγκαταστήσει 139 αυτόματες θυρίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Δράμα, Ρόδο, Χανιά, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Κω, Νάξο, και σκοπεύει να εξαπλώσει το δίκτυό τους ακόμα περισσότερο, ώστε να παρέχει όλο το δυνατό φάσμα υπηρεσιών που διαθέτει σε όλο το πελατολόγιό της πανελλαδικά.

Γιατί για την ACS η εξάπλωση της τεχνολογίας δεν είναι απλώς μια τάση στη σημερινή εποχή, αλλά η υιοθέτησή της είναι το εργαλείο που την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό και της επιτρέπει να αποτελεί τον στρατηγικό εταίρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για μια εταιρεία, όμως, όπως η ACS το επιχειρείν συμβαδίζει με την υλοποίηση μιας υπεύθυνης ESG πολιτικής για ουσιαστική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η συγκεκριμένη πολιτική οδήγησε την ACS στο να λάβει ετήσια πιστοποίηση βιωσιμότητας με χάλκινο μετάλλιο από την EcoVadis, που αποτελεί μία από τις πιο διεθνώς αναγνωρισμένες πλατφόρμες αξιολόγησης εταιρειών εφοδιαστικής αλυσίδας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Η μεθοδολογία της πιστοποίησης καλύπτει επτά δείκτες διαχείρισης, με 21 κριτήρια βιωσιμότητας, σε τέσσερις θεματικές: Περιβάλλον, Εργασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δεοντολογία και Βιώσιμες Προμήθειες, και βασίζεται σε κορυφαία πρότυπα, όπως το Global Reporting Initiative (GRI), το United Nations Global Compact (UNGC) και το ISO 26000. Η ACS βρέθηκε στη θεματική Εργασία & Ανθρώπινα Δικαιώματα ανάμεσα στο 9% των καλύτερων εταιρειών του κλάδου και στη θεματική Δεοντολογία ανάμεσα στο 26% των καλύτερων εταιρειών του κλάδου.

Η ACS, και συνολικά ο Όμιλος Quest, επενδύουν ώστε να παραδώσουν στις επόμενες γενιές ένα περιβάλλον καλύτερο από το υφιστάμενο. Η εταιρεία μειώνει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και το ανθρακικό της αποτύπωμα, αλλάζοντας τον στόλο των οχημάτων από κινητήρες εσωτερικής καύσης σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, ενώ τα νέα γραφεία της θα διαθέτουν φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μέρος των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου θα καλύπτεται από φωτοβολταϊκά panels.

Η ACS είναι περήφανη και για την κοινωνική της δράση, στηρίζοντας καθημερινά σημαντικό αριθμό συνεργατών και ΜΚΟ, με συνεχή προσφορά στις ευπαθείς ομάδες. Με τη δωρεάν μεταφορά των απαραίτητων αγαθών, η εταιρεία συνεισφέρει με τη λειτουργία της στη δημιουργία ενός κόσμου στον οποίο όλοι, ο καθένας στον τομέα του, συνεισφέρουν στην απρόσκοπτη στήριξη των ευπαθών ομάδων και συνολικά του κοινωνικού συνόλου.

Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, στους ανθρώπους της, αλλά και στην κοινωνική της συνεισφορά.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα και περιλαμβάνει τη λίστα με τις πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες στην Ελλάδα