Αυτό είναι το σχέδιο για το «διαζύγιο» και στο ίδρυμα Γκέιτς

Αυτό είναι το σχέδιο για το «διαζύγιο» και στο ίδρυμα Γκέιτς
epa05919926 Philanthropist and co-founder of Microsoft, Bill Gates, left, and his wife Melinda listen to the speech of France's President Francois Hollande, prior to being awarded of the Legion of Honor at the Elysee Palace in Paris, France, 21 April 2017. French President Francois Hollande is making Bill and Melinda Gates commanders in the Legion of Honor for their philanthropic activities, notably the Microsoft founder's efforts to improve public health and encourage development in poor countries. EPA/KAMIL ZIHNIOGLU / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχέδιο και για «εταιρικό» διαζύγιο μεταξύ του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς εκπονεί το Ίδρυμα Γκέιτς, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Τι περιλαμβάνει.

Σχέδιο και για «εταιρικό» διαζύγιο μεταξύ του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς εκπονεί το Ίδρυμα Γκέιτς, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δίνεται η δυνατότητα στη Μελίντα Γκέιτς να παραιτηθεί από τη θέση του συμπροέδρου του ιδρύματος και να λάβει «προσωπικούς πόρους», διαχωρισμένους από τον πρώην σύζυγό της για δικές της φιλανθρωπικές δράσεις, εφόσον η ίδια ή ο Μπιλ Γκέιτς αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να εργάζονται πλέον μαζί.

Πρόκειται για πλάνο το οποίο θα τεθεί δυνητικά σε εφαρμογή μετά από δύο χρόνια και αποκαλύφθηκε μαζί με άλλες αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση του Ιδρύματος, προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον του μεγαλύτερου ιδιωτικού φιλανθρωπικού οργανισμού του πλανήτη, σε μια περίοδο αβεβαιότητας, μετά το διαζύγιο των δύο.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Σούζμαν, CEO του Ιδρύματος, σημείωσε ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς θέλουν να είναι «διαφανείς» σχετικά με ζητήματα που απορρέουν από το διαζύγιό τους, εκφράζοντας, πάντως, την εκτίμηση ότι δεν θα τερματίσουν τελικά τη σχέση εργασίας τους.