Aidplex: Σήκωσε 340.000 δολάρια για το ScolioSense

Aidplex: Σήκωσε 340.000 δολάρια για το ScolioSense
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Το προϊόν θα κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά μέσα στον Ιούνιο.

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για την Aidplex, τη MedTech startup από τη Θεσσαλονίκη με έδρα στην Αμερική, η οποία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η σκολίωση, καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει τον γύρο χρηματοδότησης με την συνδρομή του TECS Capital και Angel Investors από Ευρώπη και Αμερική, συγκεντρώνοντας συνολικά 340.000 δολάρια.

Χάρη στην προσέλκυση των εν λόγω επενδυτικών κεφαλαίων, η νεοφυής επιχείρηση θα μπορέσει να εδραιωθεί στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, ώστε να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο η σκολίωση αυτήν τη στιγμή θεραπεύεται και παρακολουθείται.

Ειδικότερα, το ScolioSense, είναι μια φορητή συσκευή για τη συνεχή παρακολούθηση και εμψύχωση παιδιατρικών ασθενών με σκολίωση που τους δίνει την δυνατότητα να πάρουν την θεραπεία στα χέρια τους και να μπορούν να ελέγχουν και να εξάγουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα συμπεράσματα από τα διαθέσιμα δεδομένα . Την ίδια στιγμή, οι επιβλέποντες ιατροί θα έχουν για πρώτη φορά συγκεντρωτικά όλους τους ασθενείς με σκολίωση  σε μία πλατφόρμα και θα είναι σε θέση να παρακολουθούν την πορεία της θεραπείας τους εξ αποστάσεως.

Ο CEO & Co-Founder της Aidplex, Χάρης Γερεμτζές, μιλά στο Fortune Greece για τα επόμενα βήματα της εταιρείας του η οποία αναμένεται να τοποθετήσει το προϊόν της στην ελληνική αγορά μέσα στον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

«Η χρηματοδότηση από το TECS Capital VC είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την Aidplex και αντικατοπτρίζει την αξία και τον αντίκτυπο του έργου μας. Θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε και να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην αγορά της ιατρικής τεχνολογίας και να προσεγγίσουμε νέες αγορές. Το ποσό θα αξιοποιηθεί κυρίως για την εμπορευματοποίηση του ScolioSense».

Προσθέτει, πως θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών, καθώς επίσης και στη διεύρυνση της ομάδας με νέους ταλαντούχους ανθρώπους. Στόχος είναι να συνεχίσουν να καινοτομούν στον κλάδο της ιατρικής τεχνολογίας.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του ScolioSense είναι ότι δίνει την δυνατότητα στους ασθενείς με σκολίωση να έχουν επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται συλλέγοντας δεδομένα από αισθητήρες οι οποίοι τοποθετούνται μέσα στον κηδεμόνα σκολίωσης.

«Η gamified εφαρμογή ScolioSense έχει αναπτυχθεί με την βοήθεια παιδοψυχολόγων και έχει λάβει feedback από παιδιά ηλικίας 12-16 χρονών για τον σχεδιασμό της. Το ScolioSense μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε κηδεμόνα σκολίωσης της αγοράς, μετατρέποντας τον σε “έξυπνο”, καθιστώντας τον μια πολύ γρήγορη, εύκολη και προσαρμόσιμη λύση. Δεν υπάρχει άμεσος ανταγωνιστής αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Ο ανταγωνισμός χρησιμοποιεί ακόμα λύσεις και συσκευές οι οποίες παραπέμπουν σε μια άλλη δεκαετία και σίγουρα όχι στην εποχή που διανύουμε» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γερεμτζές.

Έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, το ScolioSense θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο. Οι ασθενείς μπορούν να το προμηθευτούν από τους κατασκευαστές κηδεμόνων σκολίωσης, είτε να ρωτήσουν γι’ αυτό τους επιβλέποντες γιατρούς τους, είτε απευθείας την Aidplex.

«Η Aidplex κατάφερε μέσα στην πανδημία να αναπτύξει και να πιστοποιήσει το ScolioSense, με στόχο να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2023. Μέσα στην επόμενη τριετία στοχεύουμε να μεγαλώσουμε τον αντίκτυπο που δημιουργούμε, πραγματοποιώντας πωλήσεις στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, καθώς και να προετοιμάσουμε το δρόμο για την είσοδο του ScolioSense στην Αμερική. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε λύσεις στον τομέα της υγείας, ώστε να βοηθήσουμε ασθενείς και άλλων παθήσεων» καταλήγει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: