Αμυντικές βιομηχανίες, ναυπηγεία και ΕΣΠΑ στην ατζέντα της κυβέρνησης

Αμυντικές βιομηχανίες, ναυπηγεία και ΕΣΠΑ στην ατζέντα της κυβέρνησης

Νέα σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου σήμερα με στόχο την εξεύρεση λύσεων στα «καυτά» προαπαιτούμενα της τρόικας.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση στην οποία συζήτησαν για την επικείμενη αξιολόγηση από την τρόικα, το ζήτημα του ενιαίου φόρου ακινήτων, αλλά και τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ, ο πρωθυπουγός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να έχουν σήμερα νέα σύσκεψη με κεντρικό θέμα την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, των αμυντικών βιομηχανιών, αλλά και το ΕΣΠΑ.

Θα υπάρχουν συνεχείς βελτιώσεις στο ζήτημα του φόρου ακινήτων σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τις αμυντικές βιομηχανίες είναι σκληρή, αλλά δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση που να μπορούμε να συζητήσουμε ως ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το μέλλον των ΕΑΣ», δήλωσε χθες για το θέμα η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Η πρόταση μας απαντά στις ανάγκες της εθνικής άμυνας, εξασφαλίζει την ασφάλεια του εφοδιασμού και την προοπτική. Εξασφαλίζει και συνεργασίες και, ταυτόχρονα, απαντά στην ανάγκη μιας βιώσιμης εταιρείας, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Απαντά επίσης και στους κανόνες του ανταγωνισμού. Για αυτό ακριβώς και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση που να μπορούμε συζητήσουμε ως ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων», είπε ακόμη η κ. Γεννηματα.

Διαβάστε ακόμη: Αναταραχή στην κυβέρνηση προκαλεί η απαίτηση για νέα μέτρα