Αναθεώρηση επί τα χείρω στις προβλέψεις για τη γερμανική βιομηχανία

Αναθεώρηση επί τα χείρω στις προβλέψεις για τη γερμανική βιομηχανία

Προειδοποίηση στη γερμανική κυβέρνηση να μην επιβαρύνει περισσότερο τους επιχειρηματίες απεύθυνε ο διευθυντής του Συνδέσμου Βιομηχανιών.

O Σύνδεσμος Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) αναθεώρησε σήμερα επί τα χείρω την πρόβλεψη για τις οικονομικές επιδόσεις της βιομηχανίας της χώρας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του BDI Μάρκους Κέρμπερ, η πρόβλεψη του Συνδέσμου για τις οικονομικές επιδόσεις του κλάδου αναθεωρείται από το 1,5% στο 1,2-14%. Στην αρχή του έτους πάντως ο BDI είχε ανακοινώσει ότι θεωρούσε πιθανό να φθάσει και το 2%.

«Οι οικονομικές προοπτικές έχουν επιδεινωθεί κάπως», δήλωσε ο κ. Κέρμπερ και απέδωσε το πρόβλημα κυρίως στις περιορισμένες επενδύσεις, καθώς και στις εστίες κρίσης στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. «Μόνο τα χαμηλά επιτόκια και οι καλές συνθήκες χρηματοδότησης δεν αποτελούν εγγύηση για περισσότερες επενδύσεις στη Γερμανία», δήλωσε ο Διευθυντής του Συνδέσμου και προειδοποίησε την κυβέρνηση, ενόψει της αυξανόμενης ανασφάλειας, να μην επιβαρύνει περαιτέρω τους επιχειρηματίες.

Από την άλλη πλευρά, ο Δείκτης Διευθυντών Προμηθειών ξεκίνησε με άνοδο στο τέταρτο τρίμηνο για την γερμανική οικονομία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Markit, μεταξύ 800 επιχειρήσεων, ο Δείκτης Διευθυντών Προμηθειών (PMI) σημείωσε άνοδο κατά 0,2 μονάδες, φθάνοντας τις 54,3 μονάδες, μένοντας αρκετά πάνω από το «όριο ανάπτυξης» που βρίσκεται στις 50 μονάδες.