Η αξιολόγηση της τρόικας στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Η αξιολόγηση της τρόικας στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Θα υπάρχουν συνεχείς βελτιώσεις στο ζήτημα του φόρου ακινήτων σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Η αξιολόγηση της σημερινής επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, αλλά και η πορεία των προετοιμασιών της κυβέρνησης για την επικείμενη αξιολόγηση από τα κλιμάκια της τρόικας αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης από δημοσιογράφους σχετικά με τον φόρο ακινήτων, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «οι βελτιώσεις θα είναι συνεχείς, όχι μόνο υπό την πίεση των βουλευτών, αλλά διότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι το πλαίσιο της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα είναι διαμορφωμένο, τονίζοντας πως το «όχι» σε νέα δημοσιονομικά μέτρα αποτυπώνεται και στην προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας. Ερωτηθείς εάν αλλάζουν οι στόχοι του προγράμματος, είπε ότι οι στόχοι του προγράμματος είναι μακροοικονομικοί και πως κακώς αντιμετωπίζονται απλά ως δημοσιονομικοί.

Σε ό,τι αφορά το νέο «κύμα» απολύσεων από το Δημόσιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε μόνο ότι πρέπει να ξαναγίνει η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και «να δούμε όλη την ατζέντα». Επανέλαβε, όμως, τη θέση του σχετικά με την αμυντική βιομηχανία, και επεσήμανε ότι η κινητικότητα πρέπει να διασφαλιστεί ως αυτοτελής θεσμός διαφάνειας και να λειτουργεί προς όφελος και ως μηχανισμός αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Δεν θα φορολογηθούν στάνες, μαντριά και αποθήκες αγροτεμαχίων