Χωρίζουν έπειτα από 27 έτη έγγαμου βίου ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς

Χωρίζουν έπειτα από 27 έτη έγγαμου βίου ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς
epa05919928 Philanthropist and co-founder of Microsoft, Bill Gates, left, and his wife Melinda laugh as they listen to the speech of France's President Francois Hollande, prior to being awarded of the Legion of Honor at the Elysee Palace in Paris, France, 21 April 2017. French President Francois Hollande is making Bill and Melinda Gates commanders in the Legion of Honor for their philanthropic activities, notably the Microsoft founder's efforts to improve public health and encourage development in poor countries. EPA/KAMIL ZIHNIOGLU / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε πως, «έπειτα από πολλή σκέψη και πολλή προσπάθεια για να διατηρηθεί η σχέση μας, πήραμε την απόφαση να χωρίσουμε».

Διαζύγιο θα πάρουν έπειτα από 27 έτη έγγαμου βίου και τρία παιδιά ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα.

Όπως σημειώνει σε tweet ο Γκέιτς, «έπειτα από πολλή σκέψη και πολλή προσπάθεια για να διατηρηθεί η σχέση μας, πήραμε την απόφαση να χωρίσουμε.

Τα 27 χρόνια που ζήσαμε μαζί, μεγαλώσαμε τρία παιδιά και θέσαμε τα θεμέλια για να κάνουμε τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς και περισσότερο υγιείς. Συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε τα ίδια πιστεύω σε ό,τι αφορά την αποστολή που έχουμε αναλάβει και θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε μαζί – παρότι δεν θεωρούμε πως μπορούμε πλέον να συνυπάρχουμε ως ζευγάρι.

Ζητάμε χώρο και ιδιωτικότητα για να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Ο Μπιλ Γκέιτς, 65 ετών σήμερα, ήταν έφηβος όταν άρχισε αυτό που σήμερα είναι από τις πλέον κερδοφόρες εταιρείες του κόσμου.

Ο Γκέιτς παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft το 2008 για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία ενώ αργότερα αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο, διατηρώντας μόνο τον τίτλο του «ιδρυτή και σύμβουλου τεχνολογίας».

Η Μελίντα Γκέιτς,σήμερα 56 ετών, παντρεύτηκε το σύζυγό της το 1994 όταν εργαζόταν στην εταιρεία τεχνολογίας.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της απόφασης δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο 65χρονος Μπιλ και η 56χρονη Μελίντα Γκέιτς είναι συμπρόεδροι και διαχειριστές του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, ενός από τα πιο ισχυρά φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του το 2000. Το ίδρυμα διαθέτει σήμερα πάνω από 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με μια φορολογική δήλωση που επικαλέστηκε το CNBC.

Πιο πρόσφατα, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους, ξεκίνησαν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων με σκοπό να βοηθήσουν στην επέκταση της παγκόσμιας πρόσβασης στους εμβολιασμούς COVID-19.

Η κοινή περιουσία του ζευγαριού εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 145,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Το 2020, ο Μπιλ Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, τερματίζοντας επίσημα τους δεσμούς με την εταιρεία που συνέστησε το 1975 με τον αείμνηστο Πολ Άλεν.

Οι Γκέιτς δεν είπαν τίποτα για τους λόγους που τους ώθησαν να χωρίσουν.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη του Forbes, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια. Βρίσκεται πίσω από δύο άλλους Αμερικανούς, τον Τζεφ Μπέζος και τον Έλον Μασκ και τον Γάλλο Μπερνάρ Αρνό, και μπροστά από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ. Δύο χρόνια νωρίτερα ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και η τότε σύζυγός του, Μακένζι ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους.