Χρηματοδοτικό κενό ύψους 6,5 δισ. ευρώ για το 2015

Χρηματοδοτικό κενό ύψους 6,5 δισ. ευρώ για το 2015

Επιστολή του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών αναφέρει κενό 6 δισ. στο ελληνικό πρόγραμμα που πιθανώς θα χρειαστεί βοήθεια και μετά το 2017.

Χρηματοδοτικό κενό ύψους 6,5 δισ. ευρώ προκύπτει για το 2015 στην Ελλάδα. Αυτό αναφέρει επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ προς τον εκπρόσωπο των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού, Κάρστεν Σνάιντερ, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Bild. Το ποσό που αναφέρεται είναι κατά 2 δισ. ευρώ μεγαλύτερο από το κενό των 4-4,5 δισ. ευρώ που είχε προβλέψει ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανφκ Σόιμπλε.

«Τι άλλο περιμένει τους Γερμανούς φορολογούμενους; Μέχρι τώρα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει να δώσει νούμερα για το πόσα δισεκατομμύρια θα χρειαστεί επιπλέον η Ελλάδα μετά το 2014, αλλά ο υφυπουργός του ρίχνει τώρα λίγο φως στην υπόθεση», αναφέρει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να βρει χρήματα από τις κεφαλαιαγορές, θα χρειαστούν και πάλι δισεκατομμύρια βοήθειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα είναι πιθανό να χρειαστεί χρηματοδοτική βοήθεια και για το διάστημα 2017-2022. Στην επιστολή του κ. Κάμπετερ, ωστόσο, διευκρινίζεται ότι «πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες για την περίοδο 2017-2022 διαφέρουν σαφώς από τις καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες».

Ο κ. Κάμπετερ πάντως, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung, δήλωσε πως «το φάρμακο έχει επίδραση και θα ήταν λάθος να διακόψουμε την θεραπεία» αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ενώ διέψευσε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει την πραγματική κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: «Ούτε σεντ για την Ελλάδα αν δεν κάνει μεταρρυθμίσεις»