Deutsche Bank: Πώς σχολίασε τα κέρδη της Alpha Bank – Ποια η νέα τιμή στόχος για τη μετοχή

Deutsche Bank: Πώς σχολίασε τα κέρδη της Alpha Bank – Ποια η νέα τιμή στόχος για τη μετοχή
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως επισημαίνεται, η Alpha Bank σημείωσε σημαντική επιτάχυνση στα κέρδη

Στα κέρδη της Alpha Bank 111,2 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκαν χθες,  επικεντρώνεται η Deutsche Bank, αξιολογώντας τα οικονομικά αποτελέσματα της ελληνικής τράπεζας.

Όπως επισημαίνεται, το εγχώριο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σημείωσε σημαντική επιτάχυνση στα κέρδη (+34% έναντι του consensus), κυρίως λόγω των πολύ υψηλότερων από το αναμενόμενο καθαρών εσόδων από τόκους (NII). Ωστόσο, παρά τους ούριους ανέμους, οι προοπτικές για το 2023 δεν έχουν ακόμη αλλάξει, αναφέρει η Deutsche Bank.

Ειδικότερα, το Καθαρό Έσοδο Τόκων συνέχισε να ενισχύεται, στα 424 εκατ. ευρώ, μολονότι με μειωμένο ρυθμό (+6,4% σε τριμηνιαία βάση ή 8,9% σε επαναλαμβανόμενη βάση), ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων. Το υψηλότερο κόστος καταθέσεων και χρηματοδότησης περιόρισε μερικώς τη θετική επίπτωση από την ανατιμολόγηση των δανείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ισχυρή τριμηνιαία επίδοση οφείλεται κυρίως στη συμβολή του χαρτοφυλακίου δανείων και τίτλων, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης καταθέσεων και χονδρικής. Το beta καταθέσεων παρέμεινε σε πολύ χαμηλό επίπεδο 8% το α’ τρίμηνο του 2023, αν και το κόστος προθεσμιακών καταθέσεων αυξήθηκε περαιτέρω στην Ελλάδα (έως 48 μονάδες βάσης), ενώ το μείγμα καταθέσεων άλλαξε σταδιακά, με τις προθεσμιακές να αποτελούν το 20% των καταθέσεων (από 15% στο 4ο 22ο τρίμηνο).

Τα Καθαρά Έσοδα από Προμήθειες ανήλθαν σε 87,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 9,6% σε τριμηνιαία βάση, ως αποτέλεσμα της μείωσης των προμηθειών χορηγήσεων και της χαμηλότερης συνεισφοράς των εργασιών διαχείρισης χαρτοφυλακίου. Οι προμήθειες μειώθηκαν το 1ο τρίμηνο λόγω της επιχειρηματικής πίστωσης και της συνολικής αξίας περιουσιακών στοιχείων.

Οι προβλέψεις για απώλειες δανείων ήταν επίσης χαμηλότερες από τη συναίνεση στα 72 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης CET1 FL της τράπεζας αυξήθηκε κατά περίπου 40 μ.β. σε επίπεδο τριμήνου, κοντά στο 12,30%.

Σε αυτό το πλαίσιο,  η νέα τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 1,60 ευρώ, από 1,14 ευρώ προηγουμένως (περιθώριο ανόδου περίπου 40%), καταλήγει η Deutsche Bank.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: