Δύο ακόμη ηχηρές αποχωρήσεις φέρνει το σκάνδαλο της Volkswagen

Δύο ακόμη ηχηρές αποχωρήσεις φέρνει το σκάνδαλο της Volkswagen
epa04945631 Clouds are reflected in the hood of a Volkswagen Beetle in the staff parking lot at the VW plant in Wolfsburg, Germany, 23 September 2015. Volkswagen chief executive Martin Winterkorn resigned on 23 September, saying the group needed a new start after the exhaust emissions scandal that has engulfed Europe's biggest carmaker. EPA/JULIAN STRATENSCHULTE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η «αφαίμαξη» ανώτατων στελεχών της εταιρείας συνεχίζεται.

Δύο ακόμη ανώτατοι αξιωματούχοι της Volkswagen έχουν ήδη δηλώσει την παραίτησή τους από την εταιρεία, μετά το τεράστιο σκάνδαλο που ξέσπασε στις ΗΠΑ.

Ο Βόλφγκανγκ Χατζ, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης του ομίλου Porsche και ο Ούλριχ Χάκενμπεργκ, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος για την τεχνική ανάπτυξη της Audi, αποχωρούν από την εταιρεία υπό τη σκιά των αποκαλύψεων, αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Η διαφαινόμενη παραίτησή τους ακολουθεί την αποχώρηση του CEO της εταιρείας, Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος γνωστοποίησε την απόφασή του την Τετάρτη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το σκάνδαλο.

Και οι τρεις αποτελούσαν στελέχη που βρίσκονταν για χρόνια στην εταιρεία και είχαν άμεση ενημέρωση για τις μεθόδους ανάπτυξης των οχημάτων καθώς και τις κεντρικές αποφάσεις, αναφέρουν σε άρθρα τους η Bild αλλά και το περιοδικό Spiegel.