Δραγασάκης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις – «Παράθυρο» και από Μοσκοβισί

Δραγασάκης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις – «Παράθυρο» και από Μοσκοβισί
ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Ι. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Η κυβέρνηση ανεβάζει το θέμα ψηλά στην ατζέντα ενόψει ΔΕΘ και προϋπολογισμού.

Τη μη περικοπή των συντάξεων το 2019 προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας« των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Στη σχετική ερώτηση απάντησε ως εξής: «Μετά το τέλος του προγράμματος, μπορούμε να κάνουμε ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντά μας, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που έχουμε ως μέλος της ευρωζώνης. Έχουμε τη δυνατότητα να διατυπώσουμε τα επιχειρήματά μας ότι η περικοπή των συντάξεων το 2019 αποφασίστηκε στη βάση εκτιμήσεων του ΔΝΤ ότι δεν μπορούμε αλλιώς να πιάσουμε τους στόχους. Οι εκτιμήσεις αυτές διαψεύστηκαν και αν τώρα πάρουμε τέτοια μέτρα, αυτό θα βλάψει την πορεία ανάκαμψης της χώρας. Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να παρουσιάσει έναν προϋπολογισμό που δεν θα περιλαμβάνει περικοπή συντάξεων».

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της εξόδου της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής, ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ κ. Μοσκοβισί είπε: «Όπως έχουμε πει, οι δεσμεύσεις πρέπει να είναι σεβαστές, αλλά μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα θα έχει την κυριότητα της οικονομικής της πολιτική. Θα πρέπει να δούμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού και να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν».

Μάλιστα, ανακοίνωσε επίσημα ότι η πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή της Κομισιόν στην Αθήνα θα γίνει αμέσως μετά την ΔΕΘ, στις 10 Σεπτεμβρίου όπου, όπως είπε, θα εξεταστεί η πορεία σύνταξης του προϋπολογισμού του 2019.