e-fresh.gr: Ένα εκατομμύριο παραγγελίες και συνεχίζει

e-fresh.gr: Ένα εκατομμύριο παραγγελίες και συνεχίζει
Η έμφαση στην ποιότητα, στην τεχνολογία και την ευελιξία οδηγεί την εταιρεία σε νέες κορυφές.

Από το 2016, όταν και λανσαρίστηκε επίσημα το e-fresh.gr, ο τζίρος του έχει τετραπλασιαστεί, ενώ τα τελευταία χρόνια σημειώνει πολύ σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης.

Έξι χρόνια ζωής και ένα εκατομμύριο παραγγελίες συμπλήρωσε φέτος η e-fresh.gr, επισφραγίζοντας την κυρίαρχη θέση της στον χώρο των online σούπερ μάρκετ. «Ξεκινήσαμε εξαρχής προσπαθώντας να είμαστε διορατικοί και να λειτουργήσουμε προληπτικά, χτίζοντας ένα οικοδόμημα που μπορεί με ευελιξία να υποστηρίξει μεγαλύτερο όγκο παραγγελιών, χωρίς να αλλάξει δομικά στοιχεία των υπηρεσιών του», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ζήνα Μαυροειδή, γενική διευθύντρια της e-fresh.gr.

Το μεράκι και η εντατική δουλειά έφεραν καθ’ όλη της διάρκεια της πορείας της εταιρείας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργώντας ουσιαστικά από το μηδέν μια εντελώς νέα αγορά για τα ελληνικά δεδομένα. Πόσω δε όταν μιλάμε για μια διαδικασία, όπως είναι η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, η οποία πριν από λίγα χρόνια πραγματοποιούνταν αποκλειστικά με φυσική παρουσία στα καταστήματα.

Οι διαρκείς επενδύσεις της e-fresh.gr σε υποδομές και προϊόντα διευρύνουν κάθε χρόνο την ποικιλία των ψηφιακών της ραφιών, ενώ παράλληλα ενισχύεται με ταχείς ρυθμούς το προσωπικό της. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το ξεκίνημα της ομάδας των οδηγών μέχρι σήμερα, ο αριθμός τους έχει υπερ-δεκαπλασιαστεί, ενώ όπως σημειώνει η Ζήνα Μαυροειδή, θα ακολουθήσουν και ανάλογες προσλήψεις προσωπικού, ώστε να αξιοποιηθούν οι επενδύσεις υποδομών με ικανούς ανθρώπους στο τιμόνι κάθε δραστηριότητας.

Ξεπέρασε τις προκλήσεις

Η e-fresh.gr κατάφερε να κερδίσει και το στοίχημα της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης κατά την περίοδο της πανδημίας. Ειδικά το 2020 αποτέλεσε μια εξαιρετικά απαιτητική χρονιά για την εταιρεία, καθώς κλήθηκε να προσαρμοστεί στα απαιτητικά δεδομένα που δημιούργησαν τα lockdowns. Μια πρόκληση στην οποία ανταπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία, ενεργώντας με διορατικότητα και προσήλωση στο τελικό αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει η διοίκηση, εκτίμηση της e-fresh.gr για το μέλλον είναι πως οι καταναλωτές θα αντικαταστήσουν μερικές από τις εβδομαδιαίες επισκέψεις στα καταστήματα σε αγορές online, καθώς τονίστηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια με τον πλέον δραστικό τρόπο τα οφέλη που προσφέρουν τα πιο ξεκούραστα και ασφαλή ψώνια.

Υψηλές επιδόσεις

Σήμερα η λειτουργία της e-fresh.gr βασίζεται σε δύο αποθηκευτικούς χώρους υψηλής τεχνολογίας και σε έναν στόλο 52 υγειονομικά ελεγμένων φορτηγών ψυγείων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση των online παραγγελιών. Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας για τα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένεται η επέκταση των υποδομών της και η προσθήκη νέων αποθηκευτικών χώρων στο υπάρχον δίκτυο, καθώς και η ενίσχυση του στόλου των φορτηγών. Ιδιαίτερα φέτος, η e-fresh.gr αναμένει να κινηθεί σε όλα τα επίπεδα επιχειρηματικής της εξέλιξης με ιδιαίτερη ταχύτητα.

«Στην e-fresh.gr μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία προς τον καταναλωτή, διασφαλίζοντας στο μέγιστο δυνατό την υψηλή ποιότητα από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας. Για το σκοπό αυτό επενδύσαμε εξαρχής στις υποδομές μας, θέλοντας να αναλάβουμε τα σημαντικά στάδια διεκπεραίωσης και αποστολής μιας ηλεκτρονικής παραγγελίας εσωτερικά», υπογραμμίζει η Ζήνα Μαυροειδή.

Από το 2016, όταν και λανσαρίστηκε επίσημα το e-fresh.gr, ο τζίρος της εταιρείας έχει τετραπλασιαστεί, ενώ τα τελευταία χρόνια σημειώνει πολύ σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης. Σήμερα φιλοξενεί στο ηλεκτρονικό της κατάστημα τουλάχιστον 15.000 προϊόντα, στα οποία περιλαμβάνονται φρέσκα τρόφιμα και σημαντική ποικιλία βιολογικών και vegan επιλογών. «Πρωταθλητές» αυτής της εντυπωσιακής πορείας ήταν η ζάχαρη, το βιολογικό φρέσκο γάλα και ο χυμός ντομάτας, ενώ η e-fresh.gr γιόρτασε το επίτευγμα του ενός εκατομμυρίου παραγγελιών προσφέροντας για μια εβδομάδα σημαντικές προσφορές στους καταναλωτές.

Άνοιγμα σε νέες αγορές

Η e-fresh.gr επεκτείνει τις επιχειρηματικές της προοπτικές και πραγματοποιεί συμπράξεις με επιχειρήσεις πέρα των τροφίμων, προσφέροντας νέες επιλογές στους καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε από φέτος σε συμφωνία με την Mark & Spencer, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό microsite στο οποίο ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει ηλεκτρονικά όλα τα προϊόντα της βρετανικής εταιρείας και όχι μόνο τα τρόφιμα.

Με αυτή τη φιλοσοφία, η διοίκηση της e-fresh.gr σχεδιάζει να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στην αγορά της Αττικής, από όπου και ξεκίνησε, καθώς τα περιθώρια ανάπτυξης εξακολουθούν να είναι μεγάλα. Παράλληλα, δεν αποκλείει και την επέκταση σε άλλα γεωγραφικά σημεία της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αγορά της Θεσσαλονίκης. Κίνηση για την οποία αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης με ορίζοντα πενταετίας.

Άλλωστε, όπως σημειώνει η e-fresh.gr, το ηλεκτρονικό εμπόριο τροφίμων στη χώρα μας βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά του. «Στα πρώτα αυτά βήματα ανάπτυξης του κλάδου κάθε οργανωμένη προσπάθεια βοηθάει, εδραιώνοντας περισσότερο τη λύση των αγορών από απόσταση στη συνείδηση του καταναλωτή». Με τη μόνη διαφορά, καταλήγει, ότι στην e-fresh.gr «δεν κάνουμε απλώς διανομή τροφίμων. Μας ενδιαφέρει να ελέγχουμε όλη την αλυσίδα των προϊόντων, να αποφασίζουμε για τα προϊόντα που θα βρει κάποιος στα ράφια μας, να ελέγχουμε την ποιότητα και την ασφάλεια σε κάθε στάδιο, και όλα αυτά σε μια διευρυμένη γκάμα προϊόντων».

*Tο άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί την Παρασκευή 24/06.