Εκλογές 2023: «Φουντώνει» η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών αρχηγών – Το «στοίχημα» Τσίπρα στην Κρήτη

Εκλογές 2023: «Φουντώνει» η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών αρχηγών – Το «στοίχημα» Τσίπρα στην Κρήτη
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει στο debate των πολιτικών αρχηγών, στο στούντιο του ΕΡΤNEWS στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023. Στο debate των αρχηγών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, που είναι το πρώτο εδώ και οκτώ χρόνια, συμμετέχουν ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Την τηλεμαχία συντονίζει ο Γιώργος Κουβαράς και ερωτήσεις θα θέσουν οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, Γιώργος Παπαδάκης ΑΝΤ1, Παναγιώτης Στάθης OPEN, Ράνια Τζίμα MEGA, Μάρα Ζαχαρέα STAR, Αντώνης Σρόιτερ ALPHA και Σία Κοσιώνη ΣΚΑΪ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την διακομματική επιτροπή οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι έξι: 1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2. Εξωτερική Πολιτ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Στις 22 μονάδες τοποθετεί τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το Poll of Polls του Politico, όπως έγραψε χθες το Fortune Greece. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιταχύνει το βηματισμό του στο μέτωπο των περιοδειών σε Αττική και Περιφέρεια.

Σήμερα, Τρίτη 13/6, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται σήμερα τη Σαλαμίνα. Το βράδυ, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν δυναμικά και οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Πάτρα. Θα ακολουθήσει στις 21 Ιουνίου η κεντρική ομιλία της Θεσσαλονίκης, ενώ η αυλαία της «γαλάζιας» προεκλογικής περιόδου θα πέσει στις 23 Ιουνίου, με την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα.

Στην Κρήτη ρίχνει το βάριος της προεκλογικής του εκστρατείας ο Αλέξης Τσίπρας

Το στοίχημα για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στην Κρήτη, ξεκινά για τον Αλέξη Τσίπρα από τα Ανώγεια. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που νωρίτερα είχε βρεθεί στα Ζωνιανά κατεβαίνει υποψήφιος και στο Ρέθυμνο, με στόχο να πάρει την έδρα το κόμμα του και να επανεκλεγεί ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Τσίπρας «ρίχνει μεγάλο βάρος» στην Κρήτη και για το λόγο αυτό θα περιοδεύσει για τρεις μέρες στην νησί. Την Τρίτη θα είναι στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και θα συνομιλήσει με πολίτες κατά την επίσκεψή του στην αγορά της πόλης. Το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Στη συνέχεια θα βρεθεί στο Ηράκλειο και την Τετάρτη στο Λασίθι, όπου και εκεί είχε απώλειες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το σημερινό πρόγραμμα της περιοδείας:

10:30 – Σύσκεψη με την αντιπεριφερειάρχη και δημάρχους νομού Ρεθύμνου
11:30 – Περιοδεία στην αγορά του Ρεθύμνου και απεύθυνση στους πολίτες
14:00 – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει στις 19:30, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και συνθήκες εργασίας στον τουρισμό.

Θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Μιλούν, επίσης, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης, Κατερίνα, Νοτοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στο Ηράκλειο σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη θα επισκεφθεί στις 11:30 το Γάζι Ηρακλείου και στις 12:30 την αγορά στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: