Έρχεται πρόγραμμα για 12.000 επιδοτούμενες προσλήψεις ανέργων

Έρχεται πρόγραμμα για 12.000 επιδοτούμενες προσλήψεις ανέργων

Την έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης και την απεμπλοκή των κοινοτικών κονδυλίων, αναμένει η κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί μέσα στον Ιούλιο ενώ αναμένεται να «ακολουθήσει» την επιτυχία που είχε το πρώτο ανάλογο πρόγραμμα που είχε προκηρυχθεί πριν λίγο διάστημα. Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη το προηγούμενο πρόγραμμα δεν έχει «ξεμπλοκάρει» και αναμένεται να γίνει ταυτόχρονα με το νέο πρόγραμμα.

Ειδικότερα εντός του Ιουλίου αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα για 12.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας από 25 έως 66 ετών. Οι προσλήψεις θα γίνονται με την επιδότηση των επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ είναι η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εργασίας αλλά και η έγκριση της Κομισιόν για το ξεμπλοκάρισμα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Σκοπός του προγράμματος του ΟΑΕΔ θα είναι η επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 12.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα ενω συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται δέκα τρεις (13) περιφέρειες της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr