FIFA και UEFA κατά Μπαρτσελόνα για το σκάνδαλο…«Barçagate»

FIFA και UEFA κατά Μπαρτσελόνα για το σκάνδαλο…«Barçagate»
Ousmane Dembele during the match between FC Barcelona and Raypo Vallecano, corresponding to the week 21 of the Liga Santander, played at the Camp Nou Stadium, in Barcelona, on 24th April 2022. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς.

Η FIFA και η UEFA μπορούν να τιμωρήσουν τη Μπαρτσελόνα για το.. «Barçagate», το σκάνδαλο σύμφωνα με το οποίο η Μπαρτσελόνα είχε καταβάλει, μεταξύ του 2016 και του 2018, συνολικά 1,4 εκατ. ευρώ, σε εταιρεία ιδιοκτησίας του τότε αντιπροέδρου της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας (CTA) της ισπανικής ομοσπονδίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Αυτό αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «El Pais», σημειώνοντας ότι αν και όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της LaLiga Χαβιέρ Τέμπας υπάρχει αδυναμία επιβολής κυρώσεων βάση του αθλητικού νόμου (από το 1990), το σκάνδαλο είναι δυνατό να μεταφερθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης, διαβεβαιώνοντας ότι η UEFA και η FIFA θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έρευνα και κυρώσεις, που θα μπορούν να είναι υποβιβασμός και αφαίρεση βαθμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πληρωμές, τις οποίες η Εισαγγελία ερευνά σε επίπεδο τακτικής δικαιοσύνης, από τη Μπαρτσελόνα στην εταιρεία Dasnil SL, της οποίας ο μοναδικός εταίρος ήταν ο Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, σε αντάλλαγμα για αναφορές για διαιτητές ενώ ήταν αντιπρόεδρος της CTA, θα μπορούσαν να φέρουν κυρώσεις από UEFA και FIFA, όπως αναφέρει η εφημερίδα El País.

Στην περίπτωση της FIFA-σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα As-, η πιθανή τιμωρία θα μπορούσε να προέλθει από την εφαρμογή του σημείου 6 του άρθρου 27, όπου η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου διατηρεί το δικαίωμα «να διερευνήσει, να διώξει και να επιβάλει κυρώσεις για σοβαρές παραβάσεις, ιδίως εάν η συνομοσπονδία, η ομοσπονδία ή ο αθλητικός οργανισμός δεν ασκήσει δίωξη για σοβαρή παράβαση εντός τριών μηνών από τη στιγμή που η παράβαση γίνεται γνωστή στην Πειθαρχική Επιτροπή».
Η UEFA θα έχει επίσης αυτή την δυνατότητα όπως αναφέρεται στα άρθρα 4.02 και 4.03 των κανονισμών στις διοργανώσεις της, να αποβάλει την παραβατική ομάδα για μια σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: