Για πολιτική συμφωνία ως τις 5 Δεκεμβρίου επιμένει η κυβέρνηση

Για πολιτική συμφωνία ως τις 5 Δεκεμβρίου επιμένει η κυβέρνηση
Το Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Κυριακή 31 Μαΐου 2015. Συνάντηση θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη όπου αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κατά της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη τάσσονται 43 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή επιστολή τους.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σε λύση σε δημοσιονομικό, ενεργειακά και εργασιακά βλέπει προσβλέπουν κυβερνητικές πηγές.

Είναι εφικτός ο στόχος να υπάρξει πολιτική συμφωνία έως τις 5 Δεκέμβρη, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Πολιτική συμφωνία σημαίνει ότι οι δυο πλευρές είναι σύμφωνες ότι έκλεισε το δημοσιονομικό, τα ενεργειακά και τα εργασιακά και από εκεί και πέρα προχωρεί η υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα μετά το 2018.

Για το θέμα του χρέους αναφέρουν, ότι στόχος είναι να υπάρχει καθαρός διάδρομος δεκαετίας και σημείωναν ότι είναι σημαντικές οι σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ και τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς και η επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στο Άμπου Ντάμπι.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι το βασικό είναι να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών, σε συντονισμό με την κυπριακή κυβέρνηση και προσθέτουν, ότι παρά τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το θέμα των εγγυήσεων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού.