Γιώργος Γεράρδος: Πώς έκανε το Πλαίσιο συνώνυμο της τεχνολογίας – Αποκλειστική συνέντευξη στο νέο Fortune

Γιώργος Γεράρδος: Πώς έκανε το Πλαίσιο συνώνυμο της τεχνολογίας – Αποκλειστική συνέντευξη στο νέο Fortune
Κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή σε όλα τα περίπτερα η μεγαλύτερη έκδοση της χρονιάς.

Φτάνοντας στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Πλαίσιο στη Μαγούλα Αττικής, οι οποίες καλύπτουν 22.500 τ.μ., το μυαλό μου πάει απευθείας στην επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση μιας εταιρείας η οποία είναι συνώνυμη με την τεχνολογία στην Ελλάδα. Ήταν το 1969 όταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο, Γιώργος Γεράρδος, ξεκινούσε το εγχείρημά του από ένα κατάστημα στην οδό Στουρνάρη 24, σε έναν χώρο 14 τ.μ., πίσω από το Πολυτεχνείο, με αρχικό κεφάλαιο 80.000 δραχμών, που κατάφερε να συγκεντρώσει από φίλους και συγγενείς ενώ ήταν ακόμη φοιτητής.

Όπως εύστοχα μου επεσήμαναν πριν από τη συνάντησή μας, ο ιδρυτής της Πλαίσιο αποτέλεσε έναν από τους πρώτους Έλληνες startuppers. «Έχτισε» μια εταιρεία από το μηδέν και εξελίχθηκε με το πέρασμα των χρόνων σε μέντορα και πρότυπο για πολλούς νέους επιχειρηματίες που θέλησαν να ξεκινήσουν τη δική τους εταιρεία. Σήμερα η Πλαίσιο πραγματοποιεί ενοποιημένες πωλήσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ, απασχολεί 1.500 άτομα, διαθέτει 24 καταστήματα, εμπορεύεται ένα από τα πιο πετυχημένα brands τεχνολογίας σε όρους πωλήσεων (Turbo X) και πρόσφατα εγκαινίασε ένα κατάστημα στην Πέτρου Ράλλη, μπαίνοντας στην αγορά των λευκών ηλεκτρικών συσκευών ‒ μια επένδυση 15 εκατ. ευρώ, η οποία σηματοδοτεί μια νέα αναπτυξιακή εκκίνηση.

Ο Γιώργος Γεράρδος είναι στο γραφείο του, που βρίσκεται ανάμεσα σε γραφεία άλλων εργαζόμενων. Μας υποδέχεται ευδιάθετος. Άμεσος, απλός, με πολλές παραστάσεις στον χώρο του επιχειρείν, μίλησε στο Fortune για όλα: για το πώς ξεκίνησε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα βήματά του, τις χρονιές-σταθμούς στην ανάπτυξη της εταιρείας, αλλά και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας, τον ανταγωνισμό και την επιχειρηματική επιτυχία, που, όπως αναφέρει, δεν «μπορεί και δεν πρέπει να μετριέται μόνο σε εκατ. ευρώ».

Η Πλαίσιο κλείνει 50 χρόνια και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Γιώργος Γεράρδος, δίνει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Editor in Chief του Fortune Greece, Τάσο Ζάχο.