H Mondelez Ελλάς σημείωσε άνοδο σε πωλήσεις και κέρδη

H Mondelez Ελλάς σημείωσε άνοδο σε πωλήσεις και κέρδη

Η πρώην Kraft Foods συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα στην ελληνική αγορά. 

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα για την Mondelez Ελλάς (πρώην Kraft Foods) για το 2013, καθώς σημείωσε αύξηση πωλήσεων και κερδών. Ειδικότερα, η εταιρεία πέτυχε βελτίωση στον κύκλο εργασιών της στα 215,4 εκατ. ευρώ έναντι των 213,3 εκατ. πέρυσι, ως αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων.

Αντίστοιχα, τα καθαρά προ φόρων αποτελέσματα αυξήθηκαν κατά 11% στα 4,89 εκατ. ευρώ έναντι των 4,4 εκατ. του 2012.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πορεία αυτή συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, με ικανοποιητική αύξηση πωλήσεων σε αρκετές κατηγορίες προϊόντων, η οποία όμως αντισταθμίζεται από τον από-πληθωρισμό τιμών που προκύπτει λόγω των αυξημένων προωθητικών ενεργειών και της ανάπτυξης οικονομικότερων επιλογών προϊόντων.

Η Mondelez Ελλάς επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στο μάρκετινγκ και προώθηση, σε συστήματα logistics και διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το 2013 συνέχισε το επενδυτικό πρόγραμμα στο εργοστάσιο του Παυλίδη, με επένδυση 1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των συστημάτων και εφαρμογών ασφάλειας εξοπλισμού και εργαζομένων, αύξηση της παραγωγικότητας και εκσυγχρονισμός εξοπλισμού και συσκευασιών.

Παράλληλα, η εταιρεία εστίασε σε επενδύσεις για την αειφορία, τη βέλτιστη διαχείριση της ενέργειας και τη διάθεση στερεών αποβλήτων. Οι επενδύσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας απέδωσαν σε μείωση κατά 1,9% της καταναλισκόμενης ενέργειας ανά τόνο παραγωγής, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες προς την ίδια κατεύθυνση με εστίαση στη διερεύνηση νέων τεχνολογιών.

Όσον αφορά στη διαχείριση στερεών αποβλήτων για το 2013, στοχεύοντας στη μηδενική διάθεση απορριμμάτων σε συμβατικούς χώρους υγειονομικής ταφής (landfill) και την προστασία του υπεδάφους, εφαρμόστηκε πλήρες πρόγραμμα αξιολόγησης, διαχωρισμού και διάθεσης παραγωγικών απορριμμάτων σε σύγχρονες πιστοποιημένες μονάδες μετατροπής του κύκλου ζωής του απορρίμματος και αξιοποίησής του προς παραγωγή λιπασμάτων ή ενέργειας.

Συγκεκριμένα, το σύστημα διαχείρισης είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων κατά 6,9% σε σχέση με το 2012, η συμβατική διάθεση μειώθηκε κατά 61%, ενώ η ανακύκλωση αυξήθηκε κατά 24% για το ίδιο έτος, φτάνοντας σε ποσοστό 88%.

Διαβάστε ακόμη: 

Ποιες είναι οι 20 ταχύτερα ανερχόμενες εταιρείες στην Ελλάδα