Η Adidas σχεδιάζει τα παπούτσια που δεν θα πετάξετε ποτέ

Η Adidas σχεδιάζει τα παπούτσια που δεν θα πετάξετε ποτέ

Η Adidas βάζει σε εφαρμογή την αποστολή «Διαρκής Ανακύκλωση».

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αθλητικών ειδών, η Adidas, ανακοίνωσε την έναρξη του ερευνητικού προγράμματος «Sport Infinity». Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει φθαρμένες σφήνες αθλητικών παπουτσιών και θα τις χρησιμοποιήσει από κοινού με υλικά από άλλες βιομηχανίες για να δημιουργήσει καινούριες.

Η Adidas ξεκίνησε το έργο τον Ιούνιο σε μια προσπάθεια να κάνει πράξει αυτό που αποκαλεί «διαρκή ανακύκλωση». Στόχος είναι η εξάλειψη των απορριμμάτων, προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές βέλτιστης ποιότητας προϊόντα.

«Τα παπούτσια ποδοσφαίρου του μέλλοντος θα μπορούσαν να περιέχουν τα πάντα, από άνθρακα που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών μέχρι ίνες παπουτσιών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου», σημειώνει η Adidas είπε σε ανακοίνωσή της.

Τα παπούτσια θα κατασκευάζονται με τη χρήση ενός ειδικού «σούπερ- υλικού 3D», το οποίο είναι δεν περιλαμβάνει τη χρήση κόλλας κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά για να καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών.

Η Adidas έχει προκαλέσει ενθουσιασμό γύρω από το έργο της ανακύκλωσης των παλιών παπουτσιών του Λιονέλ Μέσι. «Είμαι περήφανος που η Adidas εργάζεται για να βεβαιωθεί ότι όλα τα παπούτσια, συμπεριλαμβανομένων των δικών μου, κατασκευάζονται με τρόπο που προστατεύει το περιβάλλον. Για μένα, αυτό είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου», δηλώνει ο Αργεντινός σούπερ σταρ.

Το ερευνητικό πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά στη Γερμανία και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα διαρκέσει τρία χρόνια, διάστημα στο οποίο η Adidas ελπίζει να έχει ένα έτοιμο εμπορικό προϊόν.