Η Google ρίχνει 100 εκατ. δολάρια στην πιο “καυτή” startup

Η Google ρίχνει 100 εκατ. δολάρια στην πιο “καυτή” startup

Η startup Carbon3D που ασχολείται με το 3D printing μόλις κέρδισε την εμπιστοσύνη της Google.

Πριν λίγο καιρό η Ford Motor Company παρουσίασε τη μελέτη της για τον τρόπο με τον οποίο η 3D τεχνολογία εκτύπωσης θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της παραγωγής και να δημιουργήσει νέα πρωτότυπα των ανταλλακτικών αυτοκινήτων πιο γρήγορα συγκριτικά με τις συμβατικές μεθόδους.

Σήμερα, η startup που η Ford αξιοποίησε αρχικά, συγκέντρωσε 100 εκατ. δολάρια από χρηματοδότηση την οποία ηγείτο η Google Ventures. Τόσο η Carbon3D όσο και η Google Ventures αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την αποτίμηση .

Ο γύρος της χρηματοδότησης υπογραμμίζει πόσο “καυτό” είναι πλέον το θέμα της τρισδιάστατης εκτύπωσης, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η αγορά θα μπορούσε να φτάσει τα 16,2 δισ δολάρια το 2018. Δείχνει επίσης ότι η Google μπορεί να ενδιαφέρεται να εξερευνήσει πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις δικές της φιλόδοξες πρωτοβουλίες, όπως στο project με το αυτοκίνητο που θα μπορεί να κινείται μόνο του.

Οι υπεύθυνοι της Carbon3D έδειξαν αρχικά την τεχνολογία τους στους συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, κατά τη διάρκεια του συνέδριου TED το Μάρτιο. Από τότε η Google «ξεκίνησε ένα διάλογο μαζί μας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carbon3D Joseph DeSimone.

«Η Google έχει υψηλές φιλοδοξίες» είπε ο DeSimone, αναφερόμενος στα projects της Google για το αυτοκίνητο και τα drone.

Με τον ίδιο τρόπο που η Google χρησιμοποιεί τους αλγόριθμους στις αναζητήσεις της, έτσι και η Carbon3D χρησιμοποιεί αλγόριθμους για βοηθήσει τους 3D εκτυπωτές να κάνουν καλύτερες εκτυπώσεις, εξήγηε ο DeSimone.

«Η 3D εκτύπωση μαστίζεται με αποτυχίες», δήλωσε, «αλλά με τη χρήση αλγορίθμων μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες να είναι λάθος η εκτύπωση».

Η startup εκτυπώνει συστηματικά τα αντικείμενα στα εργαστήριά της και συλλέγει τα δεδομένα σχετικά με αυτές τις εκτυπώσεις ώστε να «συντονίσει» τις συσκευές χρησιμοποιώντας αλγόριθμους που βοηθούν με τους υπολογισμούς. «Κάθε φορά που υπάρχει ένα ελάττωμα σε μια εκτύπωση τα δεδομένα από την εν λόγω εργασία εκτύπωσης ανατροφοδοτούνται απ’ τον αλγόριθμο και εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας ώστε να μην το κάνουμε και πάλι », τόνισε.

Η Carbon3D ζητά επίσης στους πελάτες της, εάν είναι πρόθυμοι, να μοιραστούν τα δεδομένα του εκτυπωτή τους με την εταιρεία, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά για να βελτιώσουν την απόδοση των προϊόντων τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τον νέο αυτό γύρο χρηματοδότησης, η Carbon3D τώρα έχει αυξήσει τη συνολική χρηματοδότηση στα 141 εκατομμύρια δολάρια.